S’estrena a Aitona “La ruta dels bancs fruiters”

10/03/2023

La iniciativa convida a cercar els quatre bancs de fruita que s’han distribuïts per diferents punts del poble, fer-s’hi una fotografia i compartir-la a les xarxes socials

Aitona estrena aquest mes de març una nova proposta lúdica amb l’objectiu de seguir promocionant i donant a conèixer l’estret vincle que uneix el nostre municipi amb el món fructícola. Es tracta de “La ruta dels bancs fruiters”, impulsada per l’Ajuntament a través del projecte de Fruiturisme en el marc de la nova campanya de la flor 2023. 

El consistori ha habilitat quatre bancs de fruita gegants, de sis metres d’alçada, en diferents punts del municipi: un, dins el casc urbà d’Aitona; i els altres tres, per l’entorn natural del municipi. I a través d’aquesta proposta es convida a tots els veïns i veïnes i visitants a cercar i trobar la localització d’aquests bancs, fer-s’hi una fotografia i compartir-la a les xarxes socials.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “els bancs són una mostra del treball de la terra i de la cura de l'arbre durant les diferents estacions de l'any. Ens mostren la duresa, però també la bellesa de la vida rural. Els bancs donen sentit a la recol·lecció a mà dels fruits dels arbres fruiters i a les tasques d'esporga i aclariment, en funció de la climatologia i el moment de l'any en el qual ens trobem”.

En aquest sentit, els quatre elements que formen part de “La ruta dels bancs fruiters” estan inspirats en els bancs de fruita que s’utilitzaven per aclarir, podar o collir la fruita. Aquests han estat creats per l’aitonenc Jaume Casala, a qui l’Ajuntament li agraeix la seva tasca, i són de diferents colors inspirats en Fruiturisme i que identifiquen el nostre poble:

  • Groc: per a transmetre llum i abundància
  • Roig: per a transmetre energia
  • Rosa: per a transmetre delicadesa i amor
  • Blau: per a transmetre harmonia

Rosa Pujol afegeix que “aquests bancs identifiquen la pagesia, l’essència del nostre poble, són un museu a l’aire lliure amb la finalitat de la interacció lúdica i la reflexió”.

Infolleida