Primers 130 viatgers de les Balears a Alguaire, que s’equipa per atendre’ls

20/07/2019

L’aeroport d’Alguaire va rebre ahir els primers 130 passatgers de la temporada de vols d’estiu a les Balears. Al primer avió, arribat des de Maó, viatjaven una quinzena de persones. La Generalitat ha tret a licitació la compra de material per als serveis d’assistència a terra, que fins ara havia aportat l’empresa de ‘handling’.

L’aeroport d’Alguaire va rebre ahir els primers 130 passatgers d’aquesta temporada d’estiu. El primer dels vols de les Balears va arribar des de Maó amb una quinzena de passatgers a bord i la campanya estiuenca, que s’allargarà fins a l’1 de setembre, inclourà també viatges a Eivissa i a Palma de Mallorca. Aquest últim trajecte s’ofereix durant tot l’any i Air Nostrum ha posat a la venda un total de 7.600 places per aquesta temporada. La companyia preveu ocupacions de fins al 60% en aquests vols. La ruta amb més demanda, segons l’empresa, segueix sent la que connecta Lleida amb la capital balear (vegeu SEGRE d’ahir).

Així mateix, l’aeroport preveu dotar-se del material necessari per a l’assistència a terra a avions (handling). Aeroports Públics de Catalunya ha tret a concurs la compra d’escales, cintes, autobusos per al transport de passatgers, carros per a equipatges i altres equips per uns 180.000 euros. El director de l’aeroport, Antoni Serra, va explicar ahir que aquesta maquinària “serà de segona mà”. Aquesta serà la primera vegada que l’aeroport disposarà de material propi per al handling, perquè fins ara el facilitava l’empresa adjudicatària que prestava l’assistència a terra. Per aquesta raó, Serra va apuntar que també plantegen la possibilitat d’adquirir els equipaments que ja són a Alguaire.

En aquest sentit, va apuntar que ja han adjudicat el nou servei de handling, que fins ara oferia l’empresa Lesma i que a partir de l’1 d’agost anirà a càrrec d’Aga Handling. Aquest servei, que es va licitar per 822.800 euros i per a un termini de tres anys, ja s’ha adjudicat a la nova firma. En aquest sentit, Serra va assegurar que amb la licitació de la maquinària s’ha pogut reduir el preu del concurs per adjudicar el handling, perquè “si la nova empresa ha de portar els equips nous, puja el preu del servei”.

SEGRE.COM