Periodistes de dos grans revistes italianes viatgen a les comarques de Lleida 

23/10/2018

Al Segrià, visitaran la ciutat de Lleida i Alfarràs

Dos periodistes de dues revistes italianes, que són Dove, especialitzada en turisme i viatges, i Cucina Italiana, la publicació més antiga d’Itàlia sobre temàtica gastronòmica, visiten aquests dies diferents indrets de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida per preparar diferents reportatges centrats en l’oferta cultural i enogastronòmica de la demarcació lleidatana. El viatge està organitzat pel Centre de Promoció Turística de Catalunya a Itàlia en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i les oficines de turisme dels llocs que visiten.

La revista Cucina Italiana es publica mensualment des del 1929 i en les seves edicions ha començat a incloure rutes gastronòmiques internacionals entre els seus continguts. Els lectors mensuals de la revista són aproximadament uns 250.000. Per la seva banda, la revista Dove és considerada com una de les més influents del sector turístic a Itàlia, amb una tirada de 141.000 exemplars cada mes.

Els dos periodistes que participen en aquest viatge de 5 dies pel territori lleidatà recorreran entre el 20 i el 25 d’octubre les comarques de l’Urgell, el Segrià, el Pallars Sobirà, les Garrigues, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran. Durant el seu itinerari visitaran la Seu Vella de Lleida, les esglésies romàniques de la Vall de Boí (Patrimoni Mundial), i el patrimoni cultural de la Val d’Aran, entre d’altres monuments i equipaments culturals del territori.

En el vessant gastronòmic faran diferents visites guiades per conèixer la fàbrica de Torrons Vicens d’Agramunt, el celler Batlliu de Sort, el celler la Gravera d'Alfarràs i el celler Vinya Vilars d’Arbeca. També gaudiran dels formatges, els cargols, els embotits  i la cervesa artesana de la Val d’Aran, entre d’altres productes, i tindran l’oportunitat de degustar la cuina i els productes típics de les zones que visiten. El programa del viatge també preveu una excursió amb 4x4 al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici des de la Vall de Boí.

Les localitats que  visitaran els dos periodistes fins dijous, dia 25, són Agramunt a l’Urgell; la ciutat de Lleida i Alfarràs al Segrià; Sort i la Vall d’Àssua al Pallars Sobirà; diferents pobles de la Vall de Boí; Arbeca a les Garrigues, i Vielha, Arties, Salardú, Unha i Bagergue a la Val d’Aran.


Infolleida