Montoliu de Lleida obre les inscripcions per a la caminada “Mosaic de colors i sons”

14/02/2023

L’activitat multisensorial, que incorpora música com a novetat, s’emmarca dins la campanya Terra de Floració del Segrià

L’Ajuntament de Montoliu de Lleida ha obert el període d’inscripcions per participar en l’activitat de promoció de la floració organitzada per aquesta temporada, que enguany incorpora la música en una proposta multisensorial innovadora que tindrà lloc el 26 de març.

Emmarcada en la campanya ‘Segrià, Terra de Floració’ que del Consell Comarcal del Segrià, des de Montoliu de Lleida es proposa una activitat multisensorial que inclou una caminada pel terme guiada per pagesos locals, una proposta de turisme actiu, de proximitat i de descoberta de l'entorn rural enmig de camps florits, amb un mosaic de colors fruit de la gran varietat d'arbres fruiters i altres conreus que s'estén fins on allarga la vista, on es pot gaudir dels sons de la natura, tot això acompanyat de diverses actuacions musicals entre els arbres florits. Les interpretacions musicals aniran a càrrec del Centre d'Iniciatives Musicals.

Com explica el tinent d’alcalde de Montoliu de Lleida, Josep Ramon Mòdol, es vol donar continuïtat a la iniciativa de promoció del territori aprofitant la floració dels arbres fruiters, però incorporant un atractiu més, el de la música: “Recorrerem antics camins ramaders, veurem com l'acció dels pagesos ha conformat un paisatge agrari particular, ens endinsarem en espais naturals que conserven la flora estepària autòctona, i posarem en valor els elements patrimonials i de memòria històrica, a més de trobar abundant avifauna en el recorregut. Tot acompanyat per l’espectacle visual dels camps blancs, l’olor de les flors i el caliu de la música, que convertiran l’activitat en una experiència multisensorial única.”

En diversos indrets de la ruta es duran a terme parades en miradors amb grans visuals, on els guies locals explicaran el paisatge i la història que amaga. A més, a mitja ruta es farà un tastet de producte local, i a l'arribada s’oferirà un entrepà per recuperar forces.

L'activitat es durà a terme el 26 de març a les 10 del matí, en el punt àlgid de la floració dels camps de perers. La inscripció s’ha de fer a la pàgina web iter5.cat.

Infolleida