Montoliu de Lleida convida a caminar al ‘Mosaic de Colors i Sons’

17/03/2023

També s’ha presentat ‘Un pom de blancor’, un recorregut de 4 km per camps on predomina el cultiu de pereres i que es farà els dies 1 i 2 d’abril

El vicepresident Ferran Accensi; el tinent d’alcalde de Montoliu de Lleida, Josep Ramon Mòdol, i el representant del Centre d’Iniciatives Musicals, Jordi Cebolla, han presentat aquest divendres la caminada ‘Mosaic de Colors i Sons’, que se celebrarà el dia 26 de març a Montoliu de Lleida.

 

La caminada està pensada com una activitat multisensorial, una caminada pel terme guiada per pagesos locals. Es tracta d’una proposta de turisme actiu i de proximitat, de descoberta de l’entorn rural de Montoliu, enmig de camps florits, amb un mosaic de colors fruit de la gran varietat d’arbres fruiters i altres conreus per tal de gaudir dels sons de la natura, amb el contrapunt també de fruir d’actuacions musicals entre arbres florits.

 

Ferran Accensi ha dit al respecte que es tracta d’un maridatge entre patrimoni, cultura i música que farà la jornada molt atractiva per als participants.

 

Es preveu una participació màxima de 300 persones en una distància de gairebé 10 quilòmetres en què es recorreran antics camins ramaders. “Veurem com l’acció dels pagesos ha conformat un paisatge agrari particular, ens endinsarem en espais naturals que conserven la flora estepària autòctona, i posarem en valor els elements patrimonials i de memòria històrica. L’abundant avifauna que trobarem pel recorregut la fa una activitat especialment indicada per als qui tenen interessos ornitològics”, ha explicat Josep Ramon Mòdol.

 

En diversos indrets de la ruta, es duran a terme parades en miradors amb grans visuals, on els guies locals explicaran el paisatge i la història que amaga. Comptarà també amb diverses interpretacions musicals a càrrec del Centre d’Iniciatives Musicals (CIM), enmig de camps florits, tal com ha explicat Jordi Cebolla. “Hi haurà cinc punts en el recorregut on es podrà sentir música diversa. Així, hi haurà música folk, de violins, de veu, de grups combos i sacaires, a més d’un grup de batucada que rebrà els participants a l’arribada”. A mitja ruta es farà un tastet de producte local i a l’arribada s’oferirà un entrepà.

 

L'activitat es durà a terme el 26 de març, en el punt àlgid de la floració, amb sortida a les 10.00 hores.

 

El període d'inscripció es va iniciar el 10 de febrer i s’acaba el 23 de març, a través de l’enllaç: https://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=1810.

 

Visites guiades ‘Un pom de blancor’

 

D’altra banda, també s’ha donat a conèixer l’activitat que es durà a terme els dies 1 i 2 d’abril, amb visites guiades per pagesos per les hortes de Montoliu de Lleida, on predomina el cultiu de pereres, que genera la flor blanca sobre un fons verd, sota el títol ‘Un pom de blancor’. Es tracta d’una activitat per a grups de 20 participants, com a màxim, i que iniciaran el seu recorregut a la Cooperativa Agrària a les 10.00 hores.

 

El recorregut és de 4 km i les inscripcions es poden fer a: https://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=1839

 

Infolleida