L’Obert de Nadal d’Escacs de Corbins espera la inscripció d’uns 60 participants

14/12/2023

Se celebrarà entre els dies 27 i 30 de desembre i serà vàlid per a l’ELO català i per a l’ELO FIDE

L’alcalde de Corbins i diputat Jordi Verdú, i el director del torneig, Joan Gensana, han presentat aquest dijous l’Obert de Nadal d’Escacs, que tindrà lloc a la Sala Coliseum de Corbins entre els dies 27 i 30 de desembre, i que serà vàlid per a l’ELO català i l’ELO FIDE. L’acte ha comptat també amb l’assistència del tresorer del Club Escacs Lleida, Albert Massagué, i del representant del Club Escacs Vallfogona, Ramon Tarragó.

 

Es tracta d’una competició en la qual s’espera la participació dels millors jugadors de la demarcació, així com alguns dels més destacats de Catalunya, d’Aragó, València i País Basc. De fet, a manca de dues setmanes per tancar les inscripcions –el 23 de desembre a les 22.00 hores– ja hi havia 12 inscrits, “dels quals dos són mestres FIDE, o sigui amb una puntuació superior al 2.300 ELO”, segons ha explicat Joan Gensana, que ha afegit que la passada edició “va ser un èxit”, i que va ser el primer any que s’obria a escala internacional.

 

El sistema de competició serà de doble ronda, l’anomenat sistema suís, i hi pot participar qualsevol persona que estigui federada, sense limitacions ni distincions per edat ni nacionalitat. Gensana ha titllat el campionat de “molt exigent físicament” perquè es jugarà en sessions de matí i tarda durant quatre dies. “Cada partida pot durant entre quatre hores i quatre hores i mitja”, ha assenyalat.

 

També s’ha recordat que l’elecció –l’any passat– de Corbins va estar basada en diversos criteris, un dels quals són les característiques de la Sala Coliseum, molt adequades per a la celebració d’una competició com aquesta i que l’any 2022 va agradar molt als participants.

 

Jordi Verdú s’ha felicitat per acollir aquesta competició. “És una manera de promocionar aquest esport, que hi hagi més gent que es vulgui sumar a jugar, a participar-hi, i per altra banda, de donar-li usos diferents al nostre teatre”. L’any passat va ser serà la primera vegada que la Sala Coliseum va acollir una competició esportiva.

 

Les inscripcions es poden formalitzar a través de l’enllaç: https://escacs.cat/index.php/component/fce?op=30&idTorneig=4638

 

 

La competició està organitzada per la delegació a Lleida de la Federació Catalana d’Escacs i el Club Escacs Lleida i la col·laboració de l’Ajuntament de Corbins.

 

Infolleida