Les obres de construcció del mirador al Castell d’Aitona destapen noves troballes arqueològiques

25/11/2022

Aquest mirador és un dels projectes que l’Ajuntament durà a terme al municipi a través del Pla de Foment Territorial del Turisme promogut per la Generalitat de Catalunya

L’Ajuntament ha començat recentment les obres d’habilitació al Castell d’Aitona d’un mirador amb vistes al poble i a la vall. Es tracta d’un projecte que el consistori està executant a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

I en el marc de la construcció d’aquest equipament l’Ajuntament també està executant a la zona, a través d’una subvenció de la Generalitat, diferents tasques arqueològiques per tal de cercar la possible existència d’estructures soterrades.

En aquest sentit, els darrers treballs arqueològics duts a terme han permès noves descobertes importants: restes de ceràmica, molta d’ella pràcticament sencera, que -pendent encara d’estudi- s’estima que podria datar dels segles XIV o XV. Aquesta ceràmica s’ha descobert en una cisterna amb unes dimensions totals de 3,90 x 2,90 metres, que era un dels punts d'emmagatzematge d'aigua que proveïa les necessitats dels residents del castell durant l'època medieval.

Ara tot aquest material arqueològic serà estudiat amb deteniment i l’objectiu de l’Ajuntament és que totes les troballes rellevants que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al Castell s’incloguin dins el projecte de Futurisme per tal de nodrir els continguts de les visites guiades i la història del Castell i del poble d’Aitona.

Infolleida