L'avió més gran que ha aterrat mai a Alguaire

21/11/2018

Te capacitat per 380 passatgers i estarà al pàrquing de llarga estada fins a finals d'any

Un Airbus A-330 de 60 metres de llarg i 59 d’envergadura amb capacitat per 380 passatgers, ha arribat aquest dimecres a l’Aeroport d’Alguaire procedent de Boston amb escala a Lisboa.

L’aparell, de la companyia TAP de Portugal, és el més gran que ha aterrat mai a la infraestructura lleidatana i romandrà al servei de pàrquing de llarga estada un mes durant el qual es faran tasques de manteniment.

Aeroports de Catalunya ha tramitat amb l’Agència Espanyola de Seguretat Aèrea un permís puntual que permet deixar aterrar aquesta aeronau i, en paral·lel, està gestionant un permís més genèric perquè l’aeroport pugui rebre més avions d’aquesta envergadura.

Fins ara, els avions més grans que havien passat per Alguaire són els Airbus 321 que fa servir la companyia aèria Thomas Cook i que fan 45 metres de longitud i 34 d’envergadura.

L’arribada d’aquest avió, que estarà ubicat a la plataforma d’Aeronpark, es suma a l’arribada de dos avions més, en aquest cas, de la companyia portuguesa Lease-Fly Charter, que utilitzarà l’Aeroport com a base d’operacions, i a la implantació recent d’una escola de pilots per part de la firma lituana BAA Training.

Joan Llompart