L’Ajuntament duu a terme el cobrament de les primeres taxes per a la gestió dels residus que es generen fora de la vila

07/01/2020

La mesura, pionera al municipi, té com a doble objectiu contribuir a la reducció de la generació de residus arreu del territori i combatre l’abocament a Aitona de deixalles que es generen fora del poble.

L’Ajuntament d’Aitona va aprovar el passat mes de març del 2019 un nou preu públic per a la gestió d’aquells residus generats en habitatges, locals o solars ubicats fora d’Aitona i que són dipositats de forma improcedent al municipi. I recentment ja s’ha dut a terme el primer cobrament d’aquest nou preu públic; mentre que també es troba en tràmit el pagament d’un segon.

Aquest rebut, que té un import total a pagar de 100€ per cada dipòsit de residus que es realitzi dins el terme municipal d’Aitona, afecta únicament a totes les persones físiques que dipositin residus al municipi però que no estiguin subjectes al pagament de la taxa municipal de gestió de residus del consistori aitonenc. Així mateix, si la persona que diposita els residus no s’identifica es considerarà com a subjecte passiu d’aquest preu públic el titular del vehicle que ha transportat els residus al lloc dipositat.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “al llarg dels darrers anys hem detectat un increment del nombre de residus que es dipositen a les nostres àrees de contenidors però que es generen fora d’aquí. Sobretot per part de veïns i veïnes d’altres municipis del nostre entorn on hi ha establert un sistema de recollida de residus porta a porta i que es desplacen fins a Aitona només per a dipositar les seves deixalles”.

Per tot plegat, la batlle aitonenca avança que “aquest nou preu públic ve a substituir el règim sancionador que s’aplicava fins a principis de 2019 per aquest tipus de pràctiques i ens permetrà garantir l’eficiència i l’eficàcia de la gestió municipal dels residus i promoure arreu del nostre territori una gestió responsable dels mateixos”.

Infolleida