La Granja d'Escarp vol ser denominada com a 'Starlight'

18/11/2020

Titulació que atorga la Generalitat en base a tenir un cel nocturn de qualitat per observar les estrelles i constel·lacions

L’ajuntament de La Granja d’Escarp està treballant per aconseguir el reconeixement ‘Starlight’ de la Generalitat. S’atorga en aquelles zones considerades com a cel nocturn de qualitat per a l’observació d’estrelles i constel·lacions. A la província de Lleida tenen aquesta denominació el Montsec i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Tècnics del departament de Territori han instal·lat un mesurador que determinarà si aquesta zona compleix els requisits per rebre la denominació. La iniciativa va sorgir a través d’una col·laboració entre l’associació de l’ermita de Sant Jaume del municipi i el Parc Astronòmic del Montsec. Han col·laborat els darrers deu anys en muntar activitats a la localitat per a l’observació del cel nocturn i també del sol.

Si finalment s’atorga el distintiu, el ple de l’ajuntament haurà d’aprovar un pla de prevenció de contaminació lumínica per mantenir el segell de qualitat.
RICARD GÓMEZ