La cònsol general del Regne del Marroc visita Aitona

17/01/2020

La trobada tenia com a objectiu consolidar i reforçar el vincle i les bones relacions existents entre el Marroc i l’Ajuntament d’Aitona

Aitona ha rebut aquest dijous 16 de gener la visita institucional de la cònsol general del Regne del Marroc, Saloua Bichri. A la trobada, presidida en tot moment per un clima d’entesa i col·laboració, hi han estat presents l’alcaldessa Rosa Pujol, regidors i regidores de l’Ajuntament, i representants del patronat d’IBN Battuta i de la Comunitat Islàmica.

La batlle aitonenca agraeix a la representant diplomàtica del Govern de Rabat a Tarragona i Aragó la seva visita al municipi i explica que “Aitona compta amb una comunitat marroquina plenament assentada i integrada que participa activament de la vida social, lúdica i cultural del poble i que representa un actiu molt important per al creixement i el desenvolupament de la nostra vila”.

En aquesta línia, Rosa Pujol afegeix que “jornades com les d’avui ens permeten enfortir els llaços que uneixen els nostres dos pobles i buscar noves vies de col·laboració que beneficiïn a totes dues comunitats”. Així, la trobada celebrada aquesta setmana ha permès donar continuïtat a la reunió que l’alcaldessa d’Aitona i la cònsol general del Regne del Marroc van mantenir a finals del passat mes de juny de 2019.

La visita de Saloua Bichri ha començat a la tarda amb un recorregut per les instal·lacions de l’Escola Francesc Feliu; i posteriorment s’ha traslladat a la Biblioteca Domingo Espax per a visitar les classes de reforç i d’alfabetització en català que es duen a terme a l’equipament. Finalment, la comitiva s’ha dirigit a l’Ajuntament d’Aitona on la cònsol del Regne del Marroc ha signat el Llibre d’Honor del consistori i ha participat d’una reunió amb la comunitat marroquina local.

Aitona aposta per la integració de la comunitat marroquina

Al llarg dels darrers anys la comunitat marroquina ha anat creixent a Aitona i al conjunt de les Terres de Lleida. I amb l’objectiu de proporcionar a tots els seus membres eines i recursos que facilitin la seva integració al municipi i al país, l’Ajuntament ha desplegat diversos tallers i activitats formatives i lúdiques –amb el suport i la col·laboració d’administracions, agents socials i teixit associatiu- que han comptat amb una destacada participació d’homes i dones de totes les edats provinents del Marroc i amb una valoració molt positiva per part dels assistents.

Així, entre els projectes hi ha cursosB1 i B2 d’aprenentatge del català, cursos d’alfabetització LLXT, mòduls complementaris d’alfabetització (laboral, societat catalana i prevenció de la violència de gènere), reforç escolar a Primària i Secundària (tant a l’Escola Francesc Feliu com a la Biblioteca Domingo Espax), estades d’estiu o cursos de costura.

Infolleida