Inaugurada a Almatret l’exposició ‘Artistes amb tractor’, que reivindica el paper de la pagesia en l’alimentació sostenible

04/12/2021

La mostra, inaugurada pel vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre, s’integra dins del programa d’exposicions Itinerants de la Diputació de Lleida i recorrerà vuit micropobles de la província:Almatret, Llardecans, Torrebesses, Granyena de les Garrigues, Alcanó, Penelles, les Avellanes i Santa Linya i Riner.

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, ha inaugurat aquest dissabte, a l’Ajuntament d’Almatret, la mostra fotogràfica ‘Artistes amb tractor. La terra i la pagesia’, en què l’autora, Sara Boldú, fa valer l’agricultura i el món del camp en l’alimentació sostenible. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Almatret, Jordi Tarragó, i del president de l’Associació de Micropobles de Catalunya i alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, acompanyats del vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi.

En la seva intervenció, Latorre ha reivindicat la tradició pagesa de les nostres comarques i l’orgull que se’n deriva d’ella, i no només en base al passat, sinó també per “les oportunitats de present i futur que posa al nostre abast”. 

És en aquest context on s’alinea l’exposició de Sara Boldú, que és un reconeixement i un agraïment “a la feina més antiga del món”, la de la pagesia, més encara en un món tan massificat com l’actual on la producció agrícola s’albira més fonamental que mai. 

Per tot plegat, Jordi Latorre ha felicitat Sara Boldú per una exposició que uneix la quotidianitat de la feina diària i les innovacions tecnologies, que ens proposa més arguments per sentir-nos orgullosos dels nostres orígens i que ha donat com a resultat unes imatges “precioses”. 

L’exposició, liderada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Associació Catalana de Micropobles, amb la col·laboració de les diputacions de Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona, és un homenatge a la terra i a la pagesia i, també, una invitació a reflexionar sobre la implicació de l’alimentació en la vida quotidiana.

La mostra fotogràfica, que es podrà veure a la Sala de Plens de l'Ajuntament d’Almatret fins al 14 de desembre, s’integra dins del Programa d’Exposicions Itinerants de la Diputació de Lleida i recorrerà de forma itinerant vuit micropobles de les comarques lleidatanes fins al 22 de març de 2022. El vuit municipis són: Almatret, Llardecans, Torrebesses, Granyena de les Garrigues, Alcanó, Penelles, les Avellanes i Santa Linya i Riner.

Els impulsors de la mostra tenen el compromís de conscienciar la ciutadania sobre la importància d’una dieta equilibrada, saludable i sostenible, i que, a més, sigui econòmicament accessible per a tothom. Una alimentació que, en bona part, proporciona la pagesia.

Està previst que, una vegada finalitzi la seva estada a les comarques de Lleida, la mostra viatgi a Barcelona.

Diputació de Lleida