Els productors de cervesa de Lleida organitzen la primera trobada amb el nom d’’Embarrilada’

29/10/2019

Es farà aquest proper dia 1 de novembre a l’entorn del Museu de Lleida amb la presència de vuit dels nous productors lleidatans i amb jornada de portes obertes del propi Museu

El diputat Eloi Bergós ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació d’’Embarrilada. Vol.1’. 1a Fira de productors de cervesa artesana de Lleida, organitzat per l’Associació de Cervesers de Lleida, que se celebrarà l’1 de novembre a l’entorn del Museu de Lleida.

 

La presentació -que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació- ha comptat amb les intervencions de Quiòna Pujol, de la Cerveseria Lo Vilot d’Almacelles; David Romero, de la Cerveseria Ponent, de Seró; Maria del Mar López Pinto, de la Cerveseria Perot, de Penelles; i Jordi Segarra, de la Cerveseria Matoll, de Belianes.

 

Durant la seva intervenció, Bergós ha destacat que aquesta és una gran iniciativa que donarà visibilitat a un producte de qualitat que ja fa anys que treballa per trobar el seu espai en el mercat i que es treballa de forma molt acurada.

La jornada s’iniciarà a les 11.00 hores i comptarà amb la presència de vuit dels nou productors que formen part de la ruta de Lleida: Lo Vilot (Almacelles); la Vella Caravana (Menàrguens); Perot (Penelles); Dalmases (Cervera); Matoll (Belianes); C13 (La Pobla); Ponent (Seró); i Bcd (Vallfogona).

Els organitzadors han previst activitats que estaran relacionades amb la cervesa artesana i el Museu de Lleida. Així, entre les 12.00 hores i les 14.00 hores, en horari de matí, i entre les 17.00 hores i les 20.00 hores, per la tarda, el Museu farà jornada de portes obertes. Al mateix temps es podrà fer visites guiades a l’exposició ‘Homo Lupulos’, destinada a explicar el món de la cervesa a través de la evolució de la humanitat, tal i com ha explicat Quiòna Pujol; així com altres sessions de maridatge de cervesa amb xocolata.

Es tracta d’un gran segon esdeveniment que enceta l’Associació de Cervesers de Lleida amb la intenció de posicionar la cervesa artesana al mercat lleidatà, i de forma paral·lela  a la ruta de la cervesa que ja funciona amb èxit. En aquest sentit, Jordi Segarra ha explicat que en els darrers 8 anys el consum de la cervesa artesana ha passat del 0,16% al 1,8%, la qual cosa suposa un increment de més del 50%. Amb tot, s’ha queixat que a les comarques de Lleida encara no hi ha bars especialitzats.

Durant la fira es presentaran diferents novetats de cervesa dels productors  i s’espera que hi hagi unes 80 varietats presents entre el producte que se serveixi per tirador i el de les botelles.

Infolleida