El sector turístic preveu uns 600.000 visitants al Pirineu i Les Terres de Lleida

21/06/2018

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu un bon comportament turístic aquest estiu al Pirineu i les Terres de Lleida, tant pel que fa al nombre de viatgers com de pernoctacions i de turisme estranger en els diferents subsectors d’allotjament turístic. D'aquesta manera, el Patronat espera poder consolidar els creixements que ha experimentat el sector turístic de la demarcació de Lleida en els darrers 5 anys durant la temporada d’estiu fins a situar-se l’any 2017 per sobre de les xifres obtingudes els anys 2006 i 2007, considerats com els millors abans del període de la crisi.

Tant el Patronat de Turisme com els representants dels diferents subsectors d’allotjament turístic de la demarcació de Lleida, com ara turisme rural, hoteleria i càmping, preveuen poder repetir els bons resultats de l’any passat, quan es va arribar a una xifra de 610.000 turistes i 1.750.000 pernoctacions durant el període d’estiu. Per la seva banda, el turisme actiu podria mantenir un creixement quant a les activitats entre un 3 i un 5 % més que l’any passat per les bones condicions que presenta la temporada, sobretot pel que fa a activitats d’aigua i de riu gràcies a les reserves de neu que garanteixen uns bons cabals d’aigua.

Les comarques de Lleida durant la temporada d’estiu disposen d’una oferta variada i de qualitat vinculada principalment amb productes de natura i de turisme actiu amb unes 230 empreses arreu del territori, conjuntament amb una diversificada activitat cultural com ara les falles, el romànic, un ric patrimoni  i nombroses mostres i actuacions musicals arreu del territori i un ampli ventall d’activitats de caire lúdic i esportiu. L’oferta es complementa amb una gastronomia de qualitat amb productes agroalimentaris i una bona oferta d’allotjament.
InfoLleida