El Govern recolza la planta de compostatge d'Alcarràs

02/06/2022

Es tracta d’una instal·lació pionera que funciona des del mes d’octubre passat i que tracta excrements i purins d’explotacions de boví i porcí amb restes vegetals agrícoles per obtenir adob i fertilitzants

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, es va comprometre a impulsar el projecte BioHub Km0 que promouen ramaders d’Alcarràs i del qual forma part la planta de compostatge que va inaugurar ahir a la partida de Vallmanya d’Alcarràs. L’han posat en marxa 150 ramaders d’aquesta població que integren l’associació Alcarràs Bioproductors. Es tracta d’una instal·lació pionera que funciona des del mes d’octubre passat i que tracta excrements i purins d’explotacions de boví i porcí amb restes vegetals agrícoles per obtenir adob i fertilitzants.

La planta pot tractar 27.000 tones anuals de dejeccions i ha suposat una inversió d’1,5 milions.Jordà va indicar que la Generalitat dona suport de forma incondicional a aquest projecte de futur que comporta una revolució en la manera de produir i generar noves línies d’investigació per promoure la bioeconomia circular i generar noves oportunitats i afavorir la creació d’un ecosistema innovador especialitzat en biocombustibles i biomaterials. De fet, el president de l’entitat, Jordi Jové, va reclamar la creació d’un grup de treball amb les institucions per donar sortida a aquesta iniciativa més àmplia que compta amb el suport d’algunes municipis del Segrià. La intenció és desenvolupar-lo en una superfície d’unes 14 hectàrees que ja han adquirit.
SEGRE.COM