El Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord fa entrega del nou material de Territori de Valor al Segrià

17/07/2023

S’han editat les targetes i estovalles d’atractius turístics d’Alfarràs, Alguaire, Almenar, Corbins, la Portella i Vilanova de la Barca

Aquests darrers dies, els 6 ajuntaments del Segrià que formen part del territori del Consorci GAL Noguera Segrià Nord han rebut els materials de Territori de Valor creats especialment i de manera personalitzada per a cadascun d’ells.

Així, Alfarràs, Alguaire, Almenar, Corbins, la Portella i Vilanova de la Barca ja tenen les targetes i les estovalles per als atractius turístics que cada municipi ha proposat que formi part del projecte “Territori de Valor”.    

Els materials de Territori de Valor tenen l'objectiu de posar en valor els recursos històrics, naturals, culturals i patrimonials del territori i a la vegada contribuir a la seva dinamització territorial.

Els atractius escollits per a aquest projecte són el Pont Vell d’Alfarràs, el Sagrat Cor d’Alguaire, el Parc del Riu de Corbins, el Parc Màgic d’Almenar, la Necròpolis d’Escalç de la Portella i Santa Maria de Vilanova de la Barca. Així cada un d’ells comptarà amb una il·lustració i un relat perquè els més petits de la casa coneguin el territori.

Des de cada ajuntament es farà difusió del material a bars, restaurants i empreses de l'àmbit turístic, així com a altres empreses i associacions del municipi. D’aquesta manera es pretén involucrar el teixit empresarial en la difusió dels equipaments i en la creació de sinergies positives amb aquestes infraestructures i les activitats que s'hi porten a terme.

Aquests 6 atractius del Segrià Nord se sumen als 33 de la Noguera que compten amb les targetes i les estovalles personalitzades. Per ampliar informació sobre el projecte Territori de Valor es pot visitar la seva web:  https://www.territoridevalor.cat/. Per aconseguir aquests materials, cal fer la petició en el següent formulari.

En el marc del projecte Territori de Valor, des del Consorci GAL Noguera Segrià Nord es vol continuar treballant per promoure la generació d'activitat econòmica, incentivar les visites als equipaments dinamitzadors i a la vegada, promoure que aquests equipaments promocionin l'economia local. En aquest projecte col·laboren el Consell Comarcal de la Noguera i el Consell Comarcal del Segrià en el marc d’un projecte estratègic del territori del GAL Noguera Segrià nord finançat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

La participació dels Consells Comarcals, en especial el departament de Turisme Noguera és essencial per donar continuïtat al projecte definint noves línies de treball com són les escoles, les residències i altres accions que contribueixin a fer una major difusió possible dels nostres atractius turístics.

Infolleida