Comencen les rutes turístiques d’Aitona en Flor

05/03/2018

Donar valor a la fruita dolça i al seu paisatge és l’objectiu de Fruiturisme, que des de fa 9 anys s’organitza a Aitona i que pretén ensenyar el patrimoni paisatgístic, arquitectònic i cultural del municipi als turistes. L’any passat ja hi van passar més de 5.000 persones i enguany, com a novetat, hi ha les rutes guiades i a més, rutes que poden fer els turistes de manera lliure per gaudir del paisatge i la floració dels arbres fruiters.

La iniciativa Fruiturisme d’Aitona, que es va engegar el 2011, enguany ja té 2.000 visites programades i espera poder superar els 5.000 turistes que l’any passat van visitar el municipi. Es tracta d’un projecte totalment consolidat en què guies i pagesos del municipi expliquen als visitants el procés de recol·lecció de la fruita i els aspectes més tècnics, com ara el sistema de producció integrada que s’usa en el 100% dels camps del municipi. A més, els turistes poden gaudir de la floració dels arbres, que arribarà a la seva plenitud el proper cap de setmana.

Aquest dilluns quasi un centenars d’alumnes de l’Aula d’Extensió Universitària de la Universitat de Lleida han pogut gaudir d’aquesta visita guiada i conèixer una mica més el món de la fruita dolça.

 

 

Enguany, a més de les visites guiades, també s’han preparat rutes com la del presseguer, la de la serra brisa o la del camí verd, perquè tothom pugui gaudir del paisatge en tot moment.

Mariona Rebull i Martí