Balanç positiu del creixement de l'Aeroport d'Alguaire en aquest 2018

18/10/2018

L'aeroport de Lleida-Alguaire ja ha superat el nombre de passatgers del 2017. S’ha passat dels 30.000 als 33.000. Una xifra que encara augmentarà en aquests darrers mesos. El creixement s’atribueix als vols del touroperador suec Quality Travel durant l’hivern passat i als vols de l’imserso, afegits als que ja operaven amb la companyia Neilson.

L’aeroport es prepara ara per a la temporada d’hivern, on continuaran els mateixos touroperadors de l’any passat amb la novetat dels vols de Jet2, que oferirà trajectes de Lleida a Stansted cada diumenge a preus econòmics.

Neilson mantindrà els vols a Stansted, Gatwick, Londres i Manchester mentre que Quality Travel seguirà amb vols de ciutats sueques i, com a novetat, incorporarà destinacions d’esquí a Vielha.

Son dades que s’han donat a conèixer aquesta setmana en la taula estratègica de l’Aeroport. Una reunió en la que s’ha valorat positivament la línia de creixement de la infraestructura, tant pel que fa als vols comercials, com en l’àmbit de la formació de pilots. En aquest sentit, destaca la firma BAA Training, que preveu utilitzar l’aeroport de Lleida com la seva base de formació a Europa, i que ja ha començat a operar des de principis d’octubre amb 35 alumnes, 10 professors i personal d’administració.

Altres empreses que utilitzen l’aeroport com a base són Cosmic Research, que fa proves de llançament de coets, i Flightline, que en un futur proper utilitzarà Lleida-Alguaire com una base logística. Vueling i Air Nostrum continuen utilitzant la pista de l’aeroport per a fer formació d’enlairaments i aterratges als pilots.

També s’ha fet un balanç positiu de les activitats i espectacles que s’han celebrat darrerament, com la Festa al Cel, la cursa de 10 quilòmetres a l’aeroport o la fira aeronàutica Lleidaairchallenge.

Joan Llompart