Arriben els primers esquiadors britànics a Alguaire

02/01/2018

Finalment i després de diverses desviacions a Reus i a Barcelona per la boira han aterrat sense cap problema a l'aeroport de Lleida-Alguaire els primers vols de la temporada d'hivern amb esquiadors procedents del Regne Unit. Avui n'han arribat 720, i 730 més ja han acabat les vacances i retornen al seu país. 

Aquest any es preveu incrementar en un 5% el volum de passatgers i fins al març portaran a Alguaire uns 11.500 esquiadors britànics. La major part per anar a les pistes d'Andorra menys uns 250 que ho faran a Baqueira Beret, a la Vall d'Aran.

La xifra d'esquiadors britànics que volen anar a esquiar a l'Aran ha incrementat en els darrers anys. Es tracta d'un perfil familiar que busca esquiar en unes pistes molt professionals situades en una zona amb alta gastronomia.

Neilson té pactat un any més d'operacions a l'aeroport de Lleida-Alguaire durant la temporada d'hivern i hi ha converses amb Aeroports de Catalunya per decidir el programa de futur.

Després dels d'aquest dimarts els vols britànics es tornaran a programar habitualment en diumenge. Enguany s'ha modificat aquesta primera arribada d'avions pel fet que Nadal i Cap d'Any eren dilluns. A partir del febrer, els vols de Neilson coincidiran amb un nou touroperador que operarà a Lleida-Alguaire. Es tracta del suec Quality Travel que iniciarà vols el dia 4 de febrer i fins al 25 de març. Això farà que per primera vegada coincideixin al mateix temps fins a 5 operacions de vol en un mateix dia a l'aeroport, un fet que no havia passat mai encara i que ha obligat a instal•lar una nova carpa per donar resposta al volum de passatgers a l'hora de facturar els seus equipatges. 
Marta Grau (Lleida TV)