Almacelles inaugura la 4a edició de l’Alma Parc Escultòric amb 51 obres al Parc d’Europa, places i carrer del poble

22/02/2023

El ‘Naixement de Venus’ del madrileny Javier de Benito ha estat l’escultura guanyadora de la primera beca del Programa de Residència Artística que convoca l’Ajuntament

L’Ajuntament d’Almacelles inaugura aquest dissabte, 25 de febrer, a les 12 del migdia la 4a edició de l’Alma Parc Escultòric, l’exposició d’escultures monumentals que té com a seu el Parc d’Europa i també els carrers i places del poble i que, enguany, comptarà amb la mostra de 51 obres d’art. Una de les escultures que s’exposaran és la de l’artista madrileny Javier de Benito, qui amb la seva obra ‘Naixement de Venus’ de dos metres d’alt i amplada, ha resultat el guanyador de la beca de formació que ha impulsat el consistori dins el Programa de Residència Artística Alma Crea, un projecte per a donar suport i formació a les joves promeses d’aquest tipus d’art. Per a l’alcaldessa, Vanesa Olivart, l’Alma Parc és el nostre museu a l’aire lliure, on les almacellenques i almacellencs respirem cultura i bellesa en un entorn ple de natura, tranquil, amable i envoltat d’art amb l’objectiu de consolidar Almacelles com referent en l’itinerari internacional de l’escultura monumental”.

La inauguració de l’Alma Parc Escultòric està inclosa com a un dels actes previs de les Festes de l’Aigua 2023, que començaran oficialment el dimecres, 1 de març, i comptarà amb la presència del guanyador de la beca, a banda de les autoritats i almacellenques i almacellencs. L’escultura de Javier de Benito mesura 2 metres d’alçada per 2 d’amplada, és una peça única realitzada amb morter, ferro i maó, materials totalment reciclats i sostenibles i “té un estil contemporani i un missatge respectuós, en acord als valors que volem difondre des del Programa de Residència Artística Alma Crea de l’Ajuntament”, afirma Olivart.

‘El gegant de sal’ de Coderch i Malavia, al Museu ‘Mas i Dordal’

A més a més, el mateix dissabte, després de la inauguració de l’exposició a l’aire lliure de l’Alma Parc, al Parc d’Europa, tindrà lloc a les 17 hores l’acte oficial d’obertura de la mostra d’escultura contemporània al Museu d’Arquitectura i Urbanisme ‘Josep Mas i Dordal’, una exposició que organitza a l’Ajuntament en col·laboració amb l’Institut Català de Recerca i Escultura i en la qual es podran les 70 peces que formen part de l’exposició, entre elles, l’escultura ‘El gegant de sal’ dels valencians Joan Coderch i Javier Malavia, que el consistori ha instal·lat just a l’entrada del museu.

 

Segons Olivart, “amb l’Alma Parc continuem treballant per crear cultura. El parc el visiten cada any alumnes de col·legis i instituts amb la intenció que les nenes, nens i joves incorporin les diferents formes d’expressió artística en la seva vida quotidiana. I ho poden fer en un espai obert, natural i accessible, ja que l’art ha d’estar a l’abast de tothom per fer la vida de totes i tots més maca, agradable i gentil”.

Infolleida