Almacelles celebra els actes de la Diada per avançat amb l’Ofrena Floral i la presència d’una representació dels Miquelets

10/09/2019

Amb motiu de la gran manifestació del dia 11 de Setembre a Barcelona, l’Ajuntament d’Almacelles, a l’igual que ja es va fent en edicions anteriors, avança els actes institucionals de la Diada a la vigília dia 10. En aquest sentit, la principal novetat d’enguany és la nova ubicació de l’ofrena floral, que es farà davant d’un nou màstil amb la Senyera i una escultura al·legòrica a Catalunya realitzat en acer inoxidable.

 

L’acte es institucional tindrà lloc al Parc d’Europa a les 21 hores. Així mateix, està previst la presència d’una representació dels Miquelets del segle XVIII i la policia municipal amb l’uniforme de gala, també inspirada en la guàrdia de corps del rei Carles III. L’acte comptarà també amb l’hissada de la Senyera, la lectura d’uns versos uns versos al·lusius a l’11 de Setembre per part del poeta local Amat Baró i la tradicional Ofrena Floral davant el màstil amb la senyera, on hi ha prevista la participació d’una vintena d’associacions de la vila, així com les diferents formacions polítiques i l’Ajuntament que clourà l’ofrena floral. Finalitzarà l’acte la lectura del manifest d’enguany per part de la Pubilla d’Almacelles i el Cant dels Segadors.

 

Acte seguit, hi ha haurà una ballada de sardanes.


Infolleida