Almacelles aprova destinar una sala municipal a la dinamització d’activitats adreçades a gent gran

01/12/2022

La proposta també inclou un projecte de caminades i jocs adreçats a la gent gran del municipi, cada dimecres

La Junta de Govern d’Almacelles ha aprovat aquesta setmana una proposta per habilitar un espai municipal per fer activitats per a la gent gran, així com la contractació del servei de tractament fitosanitari amb insecticida biològic no nociu per a la població, entre altres propostes de les 23 que s’han debatut.  “Des de l’Ajuntament d’Almacelles sempre mostrem el nostre suport a aquelles propostes que van destinades a garantir una millor qualitat de vida i una millora atenció per a totes les almacellenques i els almacellencs” ha afirmat, l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

Un nou espai per a la gent gran d’Almacelles

Una de les propostes més destacades a les quals ha donat llum verda la Junta ha estat una instància, presentada pel Consell Comarcal del Segrià, en la qual se sol·licita habilitar un espai municipal pel desenvolupament de la dinamització d’activitats adreçades a la gent gran del municipi. En concret, es duran a terme a l’espai del Museu d’Arquitectura i Urbanismes Mas Dordal, de dilluns a divendres de l’1 de desembre de 2022 fins a finals de febrer de 2023, de les 10:30h a les 13:30h. L’acord converteix l’Associació Reintegra en l’única responsable, tant de l’ús cívic dels espais de l’activitat com de la cura del mobiliari urbà o similars. Pel que fa a l’Ajuntament d’Almacelles, s’encarregarà de col·laborar i de proveir de tot el material imprès o electrònic divulgatiu en referència a les activitats que es duguin a terme.

La proposta és una prova pilot, que involucra a l’Associació de Jubilats d’Almacelles i tota la gent gran que hi estigui interessada. A més a més, la regidoria d’Esports i el CAP d’Almacelles s’involucren per oferir una activitat d’esport a la gent gran cada dimecres del mes, a les 9:30h. L’activitat, que rep el nom de ‘Camina amb el Cap a Almacelles’, ofereix caminades i jocs adreçades a la gent gran, a càrrec de la infermera Núria Huguet. L’alcaldessa, Vanesa Olivart, ha detallat que “aquesta proposta es realitza amb l’objectiu de promoure la pràctica regular d’activitat física entre la gent gran del municipi i en conseqüència a tenir un envelliment saludable.”

Insecticida biològic no nociu per a la població

La Junta de Govern Local també ha donat llum verda a la contractació del servei de tractament fitosanitari amb insecticida biològic no nociu per a la població. En concret, durà a terme les tasques una empresa especialitzada per un import de 1.137,40 euros, IVA inclòs. La mesura es pren davant la persistent existència de processionària a les masses forestals de pins del municipi i per tal d’evitar incidències sanitàries en zones d’afluència ciutadana i població infantil és necessari dur a terme un tractament fitosanitari amb insecticida biològic no nociu per a la població, concretament a l’entorn del CEIP Antònia Simó i Arnó, la plaça de l’Ensenyança, el Parc de l’Aigua i les piscines municipals.

 

Infolleida