Alcarràs intensifica la vigilància per garantir els límits de velocitat a la zona urbana

24/11/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs manté i intensifica, en aquestes darreres setmanes del 2021 i amb una campanya de controls amb cinemòmetre, la vigilància per tal de garantir el respecte als límits de velocitat en la zona urbana i millorar encara més la seguretat per a vianants i conductors.

Ultrapassar els límits fixats per llei comportarà la imposició de sancions d’entre 100 i 600 euros segons la gravetat. D’aquesta manera, les persones conductores qui superin en 20 km/h o menys el límit establert a cada via seran sancionades amb multa de 100 euros i qui ho faci amb entre 21 i 30, amb 300 euros i pèrdua de dos punts. Si el límit de la via per la qual se circula s’ultrapassa en més de 31 km/h i en menys de 41 km/h, la sanció pujarà fins als 400 euros i els punts que es detrauran seran quatre. Per a persones infractores les quals superin el límit del vial pel qual circulen en més de 41 km/h i en menys de 51 km/h, la sanció serà de 500 euros i els punts a detraure, sis. Si el límit de la via s’ultrapassa en més de 51 km/h, l’import de la sanció serà de 600 euros i els punts a detraure, sis igualment.

 

La seguretat per a tothom, una prioritat

Des de l’Ajuntament, l’alcalde, Jordi Janés, fa una crida a la població per conscienciar tothom de la importància de respectar els límits de velocitat arreu i, especialment, a vies urbanes: “quan vam decidir limitar la velocitat a la qual es pot circular en el nostre poble a 30 km/h ho vam fer perquè sabem que aquests 20 km/h menys serveixen per salvar vides. De controls de velocitat en fem sempre perquè som conscients que, en fer-ho, ajudem a salvar vides. A més a més d’haver actuat a les diferents rotondes del municipi per millorar encara més la seguretat i seguir, com seguirem, amb actuacions allà on calgui, és necessari prendre també mesures com aquestes, les quals s’han d’entendre com a una eina més per aconseguir un Alcarràs encara més segur per a vianants i conductors”.

Infolleida