Aitona reclama a la Generalitat ajuts per poder fer front a les despeses sobrevingudes que han assumit els consistoris amb la campanya de la fruita

05/10/2021

L’Ajuntament d’Aitona reclama novament a la Generalitat de Catalunya una línia d’ajuts econòmics per a poder fer front a les despeses sobrevingudes que han assumit els consistoris per a adaptar la campanya a la Covid-19.
Aquest dilluns 4 d’octubre s'ha celebrat una reunió telemàtica de coordinació sobre la campanya de la recollida de la fruita d’aquest 2021. A la sessió hi han pres part representants de l’Ajuntament d’Aitona, dels consistoris del Baix Segre, de sindicats i patronals de la fruita, i de la delegació del govern de la Generalitat de Catalunya.

Durant la trobada, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha posat en valor el bon funcionament general de la campanya d’enguany. I ho ha justificat per dos motius principals: la vacunació contra el coronavirus de totes les persones quehan treballat en la campanya i la coordinació entre les diferents administracions.

"El món local i el sector de la pagesia hem tornat a demostrar al llarg dels darrers mesos que, units i coordinats, som capaços de garantir l’èxit d’una activitat tan primordial per al nostre territori fins i tot en les condicions més adverses. La valoració que en fem, per tant, és molt positiva", destaca Rosa Pujol.

"Vull agrair a totes les persones, empreses i administracions locals implicades en la campanya d’enguany la seva tasca ingent per a garantir en tot moment la seguretat i el benestar de tots els treballadors, el compliment de totes les mesures sanitàries, i la pervivència d’un sector, el de la pagesia, que segueix evidenciant que és un motor únic, vital i de primera ordre per a les terres de Lleida", afirma l’alcaldessa d’Aitona.

Finalment, l’alcaldessa Rosa Pujol reclama novament a la Generalitat de Catalunya una línia d’ajuts econòmics per a poder fer front a les despeses sobrevingudes que han assumit els consistoris per a adaptar la campanya a la Covid-19. Una reclamació que s’ha dut a terme des de fa set mesos i que els ens locals denuncien que encara no ha obtingut resposta

Infolleida