Aitona acomiada l’estiu amb un Sant Antolí per al record

03/09/2019

Del 29 d’agost al 2 de setembre, la Festa Major va omplir els carrers de la vila de múltiples propostes per a totes les edats que un any més han resultat un veritable èxit de participació

L’espectacle de focs d’artifici des del castell ha posat el punt i final, aquesta passada mitjanit, a la Festa Major de Sant Antolí d’aquest 2019. Enrere queden cinc intensos i emotius dies de festivitat que han permès als veïns i veïnes i entitats gaudir al màxim d’una de les celebracions populars més esperades de tot l’any al municipi.


Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, agraeix a totes les persones i associacions que han fet possible una nova Festa Major i explica que “és un orgull veure com els aitonencs i les aitonenques es bolquen any rere any en la nostra Festa Major fent possible que la cultura, la tradició i la identitat del nostre poble es mantingui més viva, dinàmica i creixent que mai”.


El tret de sortida de Sant Antolí el va donar, el 29 d’agost, el tradicional repica de campanes. A partir d’aquí, la primera jornada festiva es va completar amb una sardinada popular amenitzada per l’orquestra La Banda Sonora, cinema a la fresca, una batukada i discomòbil.


L’endemà, divendres 30 d’agost, el relleu de la Festa Major el van entomar propostes com una cercavila gegantera, el sopar popular d’entrepà de pernil, l’actuació del grup de versions La Loca Histeria i discjòqueis.


L’acte central de divendres 30 d’agost, però, va ser el comiat i proclamació de les pubilles i hereus d’Aitona, presentat per Mariví Chacón i amb l’acompanyament de pubilles i hereus vinguts d’arreu de Catalunya.


Amb l’arribada del cap de setmana, Sant Antolí es va situar al seu equador amb un ampli programa d’activitats per a totes les edats que va incloure grans novetats i propostes de llarg recorregut com un recorregut local de caça, la XXXIIIa Paella Popular, espectacles infantils, cinema a la fresca, l’actuació del grup de versions Contraband, sessions de ball, discjòqueis, el vermut de la Festa Major, partits de futbol, un concert a càrrec de l’orquestra Europa, l’espectacle dels Dimonis dels Trons presenten “Daemonium flaminis” i discomòbil.


Finalment, dilluns 2 de setembre, Aitona va dir adéu a la Festa Major d’enguany amb una missa solemne, una ofrena floral al monument del Beat Josep Camí i del Pare Palau, el lliurament de fruits a la Llar de Santa Teresa Jornet, la 76a Cursa Pedrestre, una ballada de sardanes amb l’orquestra Costa Brava, un concert i sessió llarga de ball, el Ball de Gala, el brindis de final de Festa Major amb cava i galetes i l’espectacle de focs.
Infolleida