14% menys de turistes a l'Aeroport d'Alguaire

10/01/2018

En concret hi han viatjat 4.348 passatgers menys que en la campanya anterior

La boira, tan característica del clima de Lleida, ha estat un malson constant a l'aeroport d'Alguaire. Els primers avions havien d'arribar el 21 de desembre procedents de Gran Bretanya en l'inici de la temporada d'hivern, però cap avió va poder aterrar per la poca visibilitat, el que va obligar a desviar els vols cap a Reus i Barcelona. Des del 21 i fins al 27 de desembre se'n van desviar vuit.

La campanya passada la boira va provocar que 14 avions fossin desviats a Reus entre el 21 de desembre del 2016 i el 8 de gener del 2017. El que representa una xifra de 4.000 viatgers.

Amb l'entrada del nou any la boira ha marxat i el dia 2 van aterrar els primer esquiadors, 720. També el mateix dia van poder marxar els mes de 700 que van arribar la setmana anterior.

L'aeroport compta amb un sistema antiboira d'assistència al pilot per manca de visibilitat, però hi ha dies en què l'espessor és massa alta. Els vols perduts durant la campanya passada van avivar la reivindicació d'instal•lar un sistema antiboira de millors prestacions, però encara no s'ha fet cap pas en aquest sentit.

De moment i per aquesta temporada que acabarà al març es preveu augmentar en un 5 per cent el nombre de passatgers de la passada i arribar als 11.500, dels quals uns 300 aniran a esquiar a Baqueira; la resta tenen com a destinació les pistes d'Andorra.

Un altre revés per l'Aeroport ha estat la suspensió dels vols previstos per la companyia israeliana Arkia, que per raons operatives de la empresa ha decidit cancel•lar els viatges al Pirineu. Això implica que hi haurà una desena menys dels vols programats per a aquesta campanya d'hivern.

D'altra banda, a les companyies que operaven a l'Aeroport s'hi suma Quality Travel. La confluència de 3 aerolínies ha obligat a ampliar espais i serveis a la terminal. 

Amb els nous vols i els que hi ha programats de l'imserso al mes de març, l'Aeroport espera trancar el 2017 amb 35.000 passatgers, una xifra similar a la del 2016, però que espera que sigui inferior a la d'aquest any.
Marta Grau (Lleida TV)