Una vintena de persones finalitzen el programa Treball i Formació

31/05/2023

Les persones contractades, de diferents col·lectius, han donat suport a diferents àrees del Consell Comarcal i a ajuntaments de la comarca

El mes de maig de 2022 es va iniciar el programa Treball i Formació, mitjançant el qual el Consell Comarcal del Segrià va contractar 19 persones en situació d’atur per tal de proporcionar-los una experiència professional per millorar la seva ocupabilitat. Les contractacions van anar destinades a 8 persones que es trobaven en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, a 7 persones majors de 52 anys i a 4 persones beneficiàries de la renda garantida de ciutadania.

Els projectes en els quals han participat han tingut una durada de 12 mesos, durant els quals han realitzat tasques de suport a diferents àrees del Consell Comarcal per tal de millorar els serveis que es presten a la ciutadania. Així, les persones contractades han realitzat tasques de suport a les àrees d’ensenyament, cultura, serveis socials, intervenció i secretaria, informàtica, promoció econòmica i medi ambient. Tres de les persones contractades han desenvolupat tasques de suport a la Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia i dues han estat donant suport a ajuntaments de la comarca per al manteniment dels espais públics.

A través d’aquest programa s’han desenvolupat actuacions per facilitar el desenvolupament professional i personal en l’entorn laboral i social de les persones participants, com, per exemple, realitzant accions formatives en riscos laborals. A més, també s’ha comptat amb dos tècnics d’acompanyament que han realitzat les accions d’orientació laboral a les persones contractades.

La valoració del programa tant per part del Consell Comarcal del Segrià com dels participants i dels ajuntaments ha estat positiva. A més, cal destacar que dues persones de la línia PANP (persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada) han trobat feina abans de finalitzar el contracte laboral.

Actualment, el Consell Comarcal del Segrià està treballant en les pròximes convocatòries dels programes de Treball i Formació del SOC.

El programa Treball i Formació està finançat per la Generalitat de Catalunya mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, pel Next Generation Catalunya i pel Fons Social Europeu i pel Servicio Público de Empleo Estatal.

Infolleida