Una trentena de persones troba feina amb la borsa de treball activada per Biolab Baix Segre i l’Ajuntament d’Alcarràs

10/02/2021

Biolab Baix Segre, el projecte de transformació econòmica i identificació de noves oportunitats de generació de riquesa que impulsen vuit consistoris del Baix Segrià amb la bioeconomia circular sostenible com a eina, ha activat una borsa de treball que difon ofertes mitjançant les xarxes socials del mateix projecte Biolab i l’E-Bando i les xarxes dels ajuntaments que impulsen el projecte. Fins ara i en els darrers dos mesos, una desena de persones ha trobat feina gràcies a l’activació de la borsa.

El Baix Segrià disposa des d’aquest hivern i gràcies al projecte Biolab Baix Segre i els vuit ajuntaments (Almenar, Torres de Segre, Albatàrrec, Alcarràs, Seròs, Soses, Sudanell i Montoliu de Lleida) d’una nova eina de difusió d’ofertes de feina. Així, i des d’aquest estiu, les persones treballadores del Baix Segre, poden conèixer mitjançant els canals d’E-Bando dels diferents consistoris i les seves xarxes socials quines necessitats de professionals sorgeixen al seu entorn immediat i les empreses poden accedir de manera gratuïta a un volum molt més gran de candidats.

“El mecanisme és senzill: les empreses contacten amb nosaltres mitjançant el nostre Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local a través del correu [email protected] o el 973790004 i les ofertes es publiquen primer a les xarxes de Biolab Baix Segre i, després, als canals d’E-Bando i les xarxes de l’Ajuntament d’Alcarràs i els altres consistoris. Primer es va començar amb ofertes només d’Alcarràs però, ara, des del gener, ens arriben ofertes de tot el territori i es comparteixen”, explica l’alcalde i regidor de Promoció Econòmica d’Alcarràs, Jordi Janés.

Fins ara, les ofertes publicades han estat més d’una vintena i, gràcies a elles, han trobat feina unes trenta persones. Les ofertes publicades inclouen des de demandes de professionals no qualificats fins a tècnics i, també, llicenciats o enginyers: “En moments com els actuals, amb la mobilitat restringida, l’obligació dels consistoris és posar a l’abast totes les eines que hi ha a disposició. Són moments difícils i cal fer costat a les empreses i les persones amb tot el que es pugui i així ho fem”, explica Manel Ezquerra, regidor de polítiques digitals, comunicació i transparència.

Cursos per treballadors

La feina que, en matèria de foment de l’ocupació, es desenvolupa des de Biolab Baix Segre inclou també cursos gratuïts per persones treballadores i desocupades sobre matèries com ara el Màrketing Digital i l’Analítica Web, el Comerç Electrònic o Promoció i Negoci a Xarxes Socials. En total, en 2020, 63 persones d’Alcarràs i els altres municipis que formen part del projecte han pogut ampliar la seva capacitació professional el darrer any. Durant aquest 2021, s’ha obert ja la inscripció a altres accions formatives també gratuïtes i sobre matèries com ara l’agricultura ecològica, la fotografia digital, l’anglès o la conducció de carretons o la manipulació i l’aplicació de fitosanitaris.

Infolleida