Una desena de municipis ofereixen cursos d’alfabetització per a nouvinguts

12/10/2020

Els cursos, impulsats pel Consell Comarcal del Segrià, formen part del projecte “Lletres per a tothom” i es fan de manera presencials a una desena de municipis de la comarca. Aquests permeten ser un suport lingüístic en la primera acollida de nouvinguts  

En el marc del projecte “Lletres per a tothom”, el Consell Comarcal del Segrià ha impulsat nous cursos d’alfabetització per a persones nouvingudes. Es tracta de cursos en català i gratuïts, que pretenen ensenyar, des del nivell 0, aquest idioma en format de servei de primera acollida a aquestes persones. 

 

Al Segrià, són deu els municipis que compten amb aquests cursos d’una durada de 120 hores. Per tal de poder permetre l’accés a equips informàtics i facilitar, així, les tasques d’aprenentatge, les classes són exclusivament presencials. Entre d’altres, Corbins és un dels municipis que ofereixen aquest curs i compta amb una quinzena d’alumnes. 


Cal tenir en compte que les classes havien de començar el mes de març però van quedar aturades a causa de la pandèmia. Finalment, s’ha pogut reprendre el projecte limitant els gurps a un màxim d’entre 15 i 20 persones i aplicant diferents mesures de prevenció.

Ariadna Sánchez