Un pas més cap a l’economia circular

13/12/2023

L’Ajuntament arranjarà i millorarà diversos camins del terme municipal d’Aitona amb àrid reciclat procedent dels residus de la construcció i demolició. Els treballs es finançaran, en part, gràcies a una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya

L’Ajuntament d'Aitona ha rebut una subvenció de 29.693, 70 euros de l’Agència de Residus de Catalunya per arranjar i millorar diversos camins del municipi amb àrid reciclat, resultant de tractar material inorgànic prèviament usat en la construcció. En concret, es preveu que l’actuació es dugui a terme en els següents trams: Secà-Miarnau - Antic camí de Sarroca, Plans de Diego, Llitera-Teixidó MirPere Pobo i Montefiu-Viveros.


Els treballs, que es finançaran gràcies a la subvenció de l’agència i amb fons propis, consistiran bàsicament en una millora del ferm existent. En primer lloc, es farà un sanejament de l’esplanada i,
posteriorment, s’estendrà una capa de tot-u amb àrid reciclat procedent de formigó. Les obres s’iniciaran abans de l’inici de la següent campanya agrícola.


L’alcaldessa Rosa Pujol explica que aquesta actuació referma “l’aposta del consistori per l’economia circular i la reutilització de materials” i que servirà per “millorar el ferm en camins del municipi en els quals, durant unes determinades èpoques de l’any, el trànsit de vehicles pesants augmenta considerablement”
Infolleida