Tots els confinats a Seròs, sense símptomes

05/06/2020

L'alcalde destaca que la cinquantena de temporers aïllats després de donar positiu un company estan “en perfecte estat”

Mig centenar de temporers de Seròs seguien ahir confinats a l’allotjament de l’empresa per a la qual treballen a l’espera que se’ls facin els tests PCR després que un dels seus companys donés dimecres positiu per Covid-19 i fos traslladat a Lleida (vegeu SEGRE d’ahir). L’alcalde del municipi, Josep Antoni Romia, va explicar que “tots es troben en perfecte estat i cap d’ells no ha presentat símptomes. Ara esperem que els tests es puguin fer com més aviat millor perquè ja porten gairebé tres dies confinats”. El temporer que va donar positiu era asimptomàtic i va ser aïllat, abans del seu trasllat a la capital del Segrià, a l’alberg municipal. Pel que fa als confinats, estan allotjats als afores del nucli urbà sense tenir contacte amb la resta de la població.

D’altra banda, l’estadística diària de Salut, corresponent a dimecres, va registrar 34 nous positius confirmats a la província, 30 a la regió sanitària de Lleida i els altres quatre a la de l’Alt Pirineu i Aran. No hi va haver cap nou mort i sí dos altes hospitalàries. Ara, el total de contagiats des de l’inici de la pandèmia s’eleva a 3.038, el de morts, a 236, i el d’altes hospitalàries a 1.196.

Tots els que consten com a casos positius són els detectats mitjançant una prova. A més a més, al pla de Lleida hi ha més d’11.000 persones que han tingut símptomes compatibles amb la infecció, encara que no se’ls ha fet la prova, així com més de 2.800 persones al Pirineu, d’acord amb les dades que figuren a la pànina web del departament de Salut. Si se sumen els confirmats i els sospitosos, la franja d’edat més afectada és la d’entre 40 i 49 anys, seguida de la de 50 a 59. En canvi, pel que fa a les víctimes mortals, la població més afectada és aquella situada entre 80 i 89 anys. Un total de 107 dels difunts a la província eren d’aquesta franja d’edat.

El segon grup amb més defuncions és el d’entre 70 i 79 anys, amb 51, i el tercer, el dels més grans de 90, amb un total de 46. Entre els menors de 50 anys la mortalitat cau en picat, ja que només hi ha hagut 4 defuncions, tres de persones d’entre 40 i 49 anys i una altra que en tenia entre 30 i 39.

SEGRE.COM