Torrefarrera homenatjarà als exesportistes Antoni Palau i Manel Bosch

21/03/2019

Posarà els seus noms als equipaments municipals

Aquest dijous, el Ple de l’Ajuntament de Torrefarrera ha aprovat el canvi de nom dels dos equipaments esportius de la localitat per retre homenatge a dos esportistes d’elit nascuts a Torrefarrera, el futbolista Antoni Palau i el jugador de basquetbol Manel Bosch. D’aquesta manera, el Complex Esportiu del Segrià passarà a anomenar-se Complex Esportiu Antoni Palau, en memòria de l’il·lustre jugador de futbol de la UE Lleida i torrefarrerí de naixement, que morí el juny de 2017. I per altra banda, el Pavelló Poliesportiu Municipal es dirà Pavelló Poliesportiu Municipal Manel Bosch, en honor al jugador de bàsquet d’elit nascut a Torrefarrera.

Antoni Palau i Vila (Torrefarrera, 4 de setembre de 1963 - 27 de juny de 2017) va ser un dels jugadors més representatius de la UE Lleida de la dècada dels 80 i dels 90, i una de les peces clau de l'equip lleidatà a l'hora d'ascendir primer a Segona Divisió i posteriorment, a la màxima categoria, amb Mané. Palau ha estat el jugador que més vegades ha vestit la samarreta del club en les 15 temporades que va estar-s'hi.

Durant la seva trajectòria esportiva, va portar el nom de Torrefarrera per tot el futbol estatal, coneixent-lo com "lo tractor de Torrefarrera".El seu lligam amb el municipi el va portar a muntar la primera escola de futbol de Torrefarrera, formant a molts nens de la localitat. Amb motiu de la construcció del Complex Esportiu, l'Ajuntament li va encarregar la redacció del projecte de l'edifici dels vestidors i oficines.

“Per la seva trajectòria esportiva, i per difondre el nom de Torrefarrera arreu, es mereix la distinció que el Complex Esportiu porti el seu nom”, destaca l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre.

Aquesta decisió ha estat compartida amb la Federació Catalana de Futbol, que té la seva seu esportiva a Torrefarrera, i està recolzada per la unanimitat del Ple.

Manel Bosch i Bifet (Torrefarrera, 19 de setembre de 1967) va ser jugador de bàsquet entre els anys 1984 i 2003. Amb una alçada d’1,98 metres, durant la seva carrera professional, Bosch va jugar d'aler al Lleida, Espanyol, Saragossa, Màlaga, Granollers i FC Barcelona, club amb el qual assolí dues lligues ACB.

Va ser internacional amb la selecció espanyola júnior, la sub-22 i 41 vegades amb l'absoluta, amb la qual guanyà la medalla de bronze a l'Eurobasket de Roma de 1991. El Lleida Basquetbol li va retirar la seva samarreta, amb el número 12, el 29 de desembredel 2003, com a homenatge a qui ha estat un dels millors jugadors lleidatans de tots els temps.

Durant la seva trajectòria, va portar el nom de Torrefarrera per tot el món, coneixent-lo com "lo noi de Torrefarrera".

“Per la seva brillant carrera esportiva, i per difondre el nom del nostre poble, es mereix que el pavelló poliesportiu municipal porti el seu nom”, explica Latorre.

InfoLleida