Soses bonificarà la instal·lació d’energia solar i els cotxes elèctrics i híbrids

08/11/2019

El consistori ha aprovat en el darrer Ple un plec de bonificacions per impulsar l’ús d’energies alternatives I reduir les emissions de CO2

L’ajuntament de Soses ha aprovat en el Ple d’aquesta setmana, un plec de mesures per impulsar l’ús d’energies alternatives I reduir les emissions de CO2. Aquestes mesures inclouen, entre d’altres, bonificacions per tots aquells usuaris que les adaptin en el seu dia a dia.

Així doncs, el consistori rebaixarà l’impost sobre els bens immobles (IBI) un 25% durant els primers 5 anys a tots aquells habitatges que instal·lin plaques fotovoltaiques. També bonificarà el 50% de l’impost de circulació a totes aquelles persones que adquireixin vehicles elèctrics, i un 25% als vehicles híbrids.

Sandra Marco, alcaldessa de Soses, explica que amb aquestes mesures vol motivar als veïns i veïnes del municipi a usar energies alternatives, reduir la contaminació i contribuir en minvar el canvi climàtic. “Els ajuntaments som les institucions del poble, els que estem en contacte directe amb la ciutadania. Si proposem mesures que ajudin a reduir la contaminació, i bonifiquem a aquells que les implementin, no sols ajudem a reduir la contaminació, també motivem i eduquem a les famílies en la importància d’usar aquest tipus d’energies alternatives”.

Infolleida