Sense llum i aigua un bloc de 60 pisos a Alcoletge i els inquilins hi veuen mòbing

27/12/2019

El subministrament elèctric d’un bloc de 60 pisos de protecció oficial d’Alcoletge va quedar interromput el migdia de dimarts passat quan els inquilins es preparaven per celebrar la Nit de Nadal. Els habitatges tenien llum, però no l’escala, ni l’ascensor ni la bomba que dóna aigua a tots els pisos. En conseqüència, tampoc funcionava la calefacció amb radiadors. L’apagada va atrapar a l’ascensor una veïna durant més d’una hora mentre que una altra va caure per les escales a les fosques. Va ser l’ajuntament el que va acudir a ajudar-los per restablir la normalitat porta per porta fins a la mitjanit.

L’apagada ha deixat seqüeles. El rescat de la veïna va deixar avariat l’ascensor i també el motor de la porta d’un pàrquing va quedar fora de servei. Els veïns, per la seua part, veuen darrere de tots aquests problemes un intent de mòbing per fer que marxin per part del titular de l’edifici, la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) i l’administrador, Altamira SA.

L’alcalde, Josep Maria Gras, va recórrer a tècnics d’Endesa perquè restablissin el subministrament. Fonts de l’empresa van explicar que no van ser ells que el van tallar i van apuntar a un robatori als comptadors. Veïns i consistori van rebutjar qualsevol furt a la instal·lació elèctrica. La companyia garantirà la llum fins que s’aclareixin els fets. Els veïns, al seu torn, presentaran avui una denúncia davant la Generalitat amb l’alcalde.

La Sareb, coneguda també com el banc dolent, va assumir la propietat del bloc l’estiu passat. Els veïns van rebre al juliol una carta en la qual els comunicaven la subrogació dels seus contractes de lloguer i que la firma Altamira actuaria com a nova administradora de la finca. A partir d’aquell moment és quan els inquilins comencen a denunciar problemes: afirmen que, després de domiciliar els seus rebuts, no els han cobrat els últims mesos i que ara els reclamen pagar d’una sola vegada les mensualitats endarrerides. Així mateix, han constatat deixadesa en el manteniment i en la neteja dels espais comuns. És una tasca que fins ara requeia sobre l’administrador i el cost de la qual va inclòs en els contractes de lloguer.

Des de fa cert temps, quan un inquilí marxa no n’arriba cap altre, sinó que el pis buit queda segellat per una planxa blindada. Això reforça la sospita dels veïns que el propietari intenta desallotjar l’immoble. Alguns d’ells van explicar que se’ls acaba el contracte d’aquí a un any i temen no poder renovar-lo. Les seues queixes i consultes als administradors deriven només en contestadors automàtics.

Aquest diari no va aconseguir contactar amb l’actual administrador ni amb el titular del bloc de pisos.

SEGRE.COM