Segona fase de l'església a Almenar sense fer la primera

25/09/2019

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha adjudicat per 200.000 euros la segona fase de les obres de reforma de l’església de Santa Maria d’Almenar. Aquesta contractació arriba quan, segons la primera edil, Teresa Malla, encara no s’ha executat la primera fase, que ha de prevenir i reparar humitats al temple.

Els treballs adjudicats inclouen una intervenció en el reforç d’un dels arcs de la volta gòtica de la nau central, que ara presenta algunes deformacions. A més, també es duran a terme obres als murs i façanes exteriors.

En aquest sentit, els promotors del projecte són l’ajuntament d’Almenar, el bisbat de Lleida, la conselleria de Cultura i l’Incasòl, dins del programa de l’1% Cultural.

L’alcaldessa, Teresa Malla, desconeixia ahir la nova adjudicació de les obres i va recordar que el consistori ja va haver d’executar obres d’urgència al desprendre’s algunes cornises de l’absis.

Precisament, les filtracions d’aigua podrien haver ocasionat altres despreniments sobre l’altar que van obligar a clausurar part del temple el 2016. La d’Almenar va ser una de les sis esglésies que van tancar portes per problemes estructurals juntament amb les de Rosselló, la Granja d’Escarp, Alpicat, Algerri i el Palau d’Anglesola. Aquestes dos últimes estan a l’espera de les obres i només a Alpicat s’estan fent.

SEGRE.COM