Rècord d’inscrits a la 4a Cursa i Caminada ‘Sagrat Cor Trail’ d’Alguaire amb 350 participants

10/02/2020

Se celebrarà el 16 de febrer i s’ofereix en les distàncies de 13 km en la cursa trail i de 9 km en la de la caminada

El diputat Joan Gilart ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la 4a Caminada i Cursa ‘Sagrat Cor Trail’ d’Alguaire que se celebrarà el 16 de febrer.

 

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions de la regidora d’Esports d’Alguaire, Pilar Serra; el president de l’Associació Caminadors i Corredors d'Alguaire Lo Makot, Salvador Espinet; el director de la cursa, Jordi Terrado; i el membre de la junta de l'Associació, Josep Maria Fernández.

 

El tret característic de la cursa són les 327 escales que s’han de superar per arribar al mirador del Sagrat Cor i que fan que sigui selectiva, de dificultat tècnica moderada i exigent físicament. En total la cursa trail ha dissenyat sis pujades que converteixen la carrera en un autèntic trenca-cames, tal i com ho ha definit Salvador Espinet.

 

Segons Gilart, es tracta d’una iniciativa que ajuda a promoure l’esport en família i que fa que les activitats esportives del cap de setmana siguin més amenes. EN aquets mateixa línia s’ha manifestat Pilar Serra, que ha destacat la implicació de l’associació Lo Makot en totes les activitats que s’organitzen al llarg de l’any al municipi.

 

Tal i com ha explicat Jordi Terrado, l’organització espera la participació d’uns 350 participants –una xifra rècord en comparació a les anteriors edicions- repartits entre uns 190 a la cursa trail i 160 a la caminada. De fet, les inscripcions ja estan tancades i només es contempla la inscripció a darrera hora d’una quarantena de participants. La organització compta amb una seixantena de voluntaris durant la jornada.

 

La cursa trail té un recorregut de 13 km amb un desnivell acumulat positiu de 350 metres i 700 de desnivell acumulat; mentre la caminada, de 9 km, tindrà 150 metres de desnivell positiu acumulat. Com en anteriors edicions la sortida i arribada serà al pavelló municipal d’Alguaire. Els participants gaudiran d’un avituallament final i de la bossa del corredor que inclourà una samarreta. Hi haurà assistència mèdica i servei de dutxes a la zona esportiva.  

 

Per més informació i inscripcions: www.lomakot.cat i www.iter5.cat.

Infolleida