Prop de 120 alumnes de l’Institut Manuel Blancafort de la Garriga visiten els murals de Torrefarrera Street Art Festival

13/12/2022

Cinc classes de 3r d’ESO, amb uns 120 alumnes, de l’INS Manuel Blancafort del municipi de la Garriga (Vallès Oriental) van passejar el passat dimecres, 7 de desembre, pels carrers de Torrefarrera per admirar els murals de l’Street Art Festival.

 

La visita, en què l’alumnat va estar acompanyat d’un grup de professors i tutors, va ser conseqüència d’un treball que estan duent a terme els nois i noies, basat en la lectura adaptada de l’Odissea, d’Homer. L’objectiu de la passejada pels carrers de Torrefarrera va ser, en paraules de l’equip docent, “buscar referents per pintar un parell de murals a l’Institut relacionats amb l’Odissea”.

 

Tant l’equip docent com l’alumnat, que van poder admirar els murals dividits en grups, van qualificar l’experiència “com a molt positiva i inspiradora”.

 

Visites com aquesta s’emmarquen en la promoció turística que l’Ajuntament ha començat emprendre a partir d’aquesta edició del festival.

 

 

Torrefarrera Street Art Festival

 

Es tracta d’un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals. L’objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l’art urbà com a mitjà d’integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajuda a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l’art a peu de carrer. Amb aquesta finalitat, es convoca anualment aquest esdeveniment obert a grafiters i artistes urbans. Enguany s’ha celebrat la 6a edició que ha tingut lloc de l’1 al 8 de setembre.

 

Infolleida