Programa d'alfabetització en català a Alcoletge per a persones nouvingudes

11/10/2023

L'Ajuntament d'Alcoletge col·labora amb el Consell Comarcal del Segrià per facilitar la integració i l'aprenentatge del català entre els nous habitants del municipi

L'Ajuntament d'Alcoletge, amb el suport del Consell Comarcal del Segrià, ha posat en marxa un programa d'alfabetització en català destinat a persones que recentment han arribat al municipi. El curs, de 90 hores de durada, ofereix una oportunitat per promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats per a aquests nous residents, per tal d’adquirir una formació inicial en català. A classe, actualment hi van 17 alumnes, tot i que inicialment es van inscriure 20 persones.

 

A través d’una metodologia participativa, en aquest curs els participants treballen conceptes bàsics com els dies de la setmana, les hores i els colors, així com continguts pràctics simulant situacions de la vida quotidiana. 

 

L’objectiu principal és que els alumnes adquireixin les habilitats necessàries per començar a parlar la llengua i facilitar la seva integració a la comunitat local. Una característica destacable d'aquest programa és que la majoria dels alumnes, amb un nivell baix de coneixements en català, mostren millores ràpides durant les primeres setmanes i a conseqüència, certa motivació i desig per tal de completar totes les sessions del curs.

 

Actualment, el programa compta amb un nombre considerable de persones inscrites i les sessions de formació es realitzen en horari de vespre, alternant diferents espais, entre aquests, el Centre d'Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil i la Biblioteca Municipal. Una iniciativa que contribueix a fomentar la integració i l'aprenentatge del català per a les persones migrades al municipi d’Alcoletge.

Infolleida