Presenten el nou Punt d’Atenció GLOBALLEIDA per al municipi de Lleida

21/03/2023

Es tracta d’un dels tres Punts d’Atenció GLL del Segrià i un dels 13 que configuren la xarxa de referència territorial en l’àmbit de l’emprenedoria i l’empresa

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de l’alcalde de de Lleida, Miquel Pueyo, ha presentat aquest dimarts, a la sala de juntes de Mercolleida el nou Punt d’Atenció GLOBALLEIDA al municipi de Lleida. L’acte ha comptat també amb la participació del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert.

 

Existeix un Punt d’Atenció GLOBALLEIDA per comarca, excepte a la comarca del Segrià, que en té tres, donada la seva població i el seu teixit empresarial.

 

Així, el Segrià disposarà de tres Punts d’Atenció GLOBALLEIDA: un al Segrià Sud, CEEILLEIDA; un al Segrià Nord, CEI Torrefarrera, i un al municipi de Lleida que gestionarà l’Ajuntament de Lleida amb la coordinació i el suport del Patronat de Promoció Econòmica. Tots els Punts d’Atenció GLOBALLEIDA estan dotats de personal tècnic qualificat i ofereixen serveis d’assessorament i formació a empresaris i emprenedors. A més, en la gran majoria de casos també s’ofereixen serveis d’allotjament empresarial.

 

En concret, el Punt d’Atenció de Lleida comptarà amb 3 despatxos dedicats a l’assessorament, en horaris concertats de dilluns a divendres de 9.00 a 15.00 hores, així com també de tres espais diferents per a l’allotjament empresarial; segons la tipologia d’empresa, podran triar allotjar-se en el Parc Agrobiotech situat al Turó de Gardeny, en el Viver FP Emprèn situat al Turó de Gardeny, o a la Casa de Fusta, espai de co-working per a creatius del carrer Cavallers.

 

Aquest Punt d’Atenció és un dels 13 ubicats en onze comarques de Lleida que configuren aquesta xarxa, i que tenen una triple finalitat:

 

  • Esdevenir un punt de referència de suport a l’empresa i l’emprenedoria a escala comarcal.
  • Ser un punt de trobada i coordinació per al personal tècnic que treballa en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria a la comarca de forma que es puguin generar sinergies i complementarietats.
  • Ser un punt de referència en què tots els municipis de la comarca podran trobar els serveis que s’hi ofereixen en benefici del desenvolupament local i la promoció econòmica del territori.

 

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat “la complicitat dels ens locals propietaris del CEI, els consells comarcals i els ajuntaments capital de cada comarca per aplicar el model de la xarxa comarcal dels Punts d’Atenció GLOBALLEIDA”. Ha recordat que amb l’obertura d’aquest punt, “es podrà accedir als serveis que s’hi ofereixen en benefici del desenvolupament local i la promoció econòmica del territori”, alhora que “permetrà promocionar i retenir el talent lleidatà”.

 

D’aquesta manera, el Patronat de Promoció Econòmica impulsa la xarxa de Punts d’Atenció GLOBALLEIDA de referència territorial en l’àmbit de l’emprenedoria i empresa per tal de millorar el servei públic de qualitat adreçat a qualsevol emprenedor/a o empresari/ària, ubicat en qualsevol municipi, per petit que sigui, de les terres de Lleida, Pirineu i Aran. I ho fa seguint amb l’impuls que ha de tenir la demarcació de Lleida perquè esdevingui un territori competitiu, sostenible i que posi en valor els seus recursos i, amb la voluntat d’optimitzar equipaments ja existents, com els diferents Centres d’Empreses Innovadores (CEI) del territori, i alhora donar a conèixer serveis que s’hi  ofereixen, amb la complicitat dels ens locals propietaris del CEI, els consells comarcals i els ajuntaments de la capital de cada comarca.

 

Aquesta xarxa suma un total de 93 espais per allotjar empreses en 3.921,29 metres quadrats; 31 espais de co-working que ocupen 204,17 m2, 22 sales de formació en 1.555,99 m2 i 30 despatxos d’assessorament amb 452,m2 per a aquesta funció.

 

En el decurs de l’acte, també s’ha donat a conèixer el nou catàleg de serveis que està a l’abast de tots els Punts d’Atenció GLL. Es tracta d’un document que consta de 33 serveis estructurats al voltant de 4 eixos principals: serveis per a ens locals; serveis per a empreses i persones emprenedores; serveis per a la ciutadania i serveis per a la comunitat educativa.

 

Infolleida