Nova escultura a Almacelles

01/12/2018

Amb motiu de la millora d’un tram del carrer Major, entre els carrers del Batlle Pere Simó i Enric Prat de la i dels de Ramon y Cajal i Antoni Gaudí; l’Ajuntament d’Almacelles ha instal·lat en un dels angles de la plaça del Casal una nova escultura de l’artista argentí afincat a Lleida Miguel Ángel González.

Aquesta escultura du per títol “Dansa”, i representa una ballarina. L’escultor vol destacar les virtuts de la ballarina: sacrifici, perseverança i voluntat. Una clara al·legoria a la cultura en general i com a vocació. També vol ser una icona que convidi al vianant a entrar i participar del món de la cultura que hom pot trobar al Centre Cultural d’Almacelles que es troba tot just al darrera de l’escultura. L’escultura medeix 3,20 m. d’alçària i està feta en acer inoxidable. Ha col·laborat en la seva adquisició l’empresa Aquàlia.

Una escultura més que s’afegeix a d’altres d’aquest mateix artista: “Entre tots”, que es troba a la plaça de marc Vitruvi; “Natura.Vida.Cultura”, a la Rambla de Carles III o “La Finestra”, en una rotonda a l’Av. de Josep Mas Dordal. Un element més que enriqueix el patrimoni escultòric d’Almacelles i que pretèn ser un revulsiu més d’atracció comercial i turística a l’eix comercial per excel·lència de la vila, el seu carrer Major.

InfoLleida