Nou Centre de Dia per a gent gran a Almacelles

09/10/2020

L'Ajuntament invertirà 300.000 euros per adequar l'antiga Residència d'Avis de la localitat.

L’arquitecte de l’empresa BR29 ha fet entrega a l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, del projecte constructiu del nou Centre de Dia per a la gent gran d’Almacelles.
Aquest projecte contempla l’adequació de l’antiga Residència d’Avis de la població per a que pugui acollir els usuaris/àries que fins el mes de març es beneficiaven dels serveis que oferia el Centre de Dia, que estava hostatjat en la nova Residència Municipal d’Avis del Parc d’Europa i que, arran de la crisi sanitària de la Covid 19, va veure’s obligat a tancar segons les directrius del Govern de la Generalitat de Catalunya.
Uns 27 usuaris/àries amb diferents tipus de dependències van quedar desassistits d’aquest servei tan ben valorat, fet que va comportar un perjudici important, tant per part dels usuaris com de les famílies que es van haver de fer càrrec d’aquestes persones. Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament d’Almacelles va valorar la possibilitat de condicionar les antigues instal·lacions del que havia estat la Residència d’Avis de la població fins el 2015 en què va deixar de donar servei, i encomanar a l’empresa BR29 Arquitectes la redacció del projecte de nou Centre de Dia que s’acaba de presentar.
Amb una inversió d’uns 300.000 euros amb IVA i benefici industrial inclòs, 190.000 euros pels interiors i uns 100.000 euros més per l’adequació de l’exterior, el projecte preveu aprofitar al màxim l’estructura edificada actual, amb l’adequació d’un gran menjador, una sala de físioteràpia, banys adaptats, infermeria i la possibilitat d’ampliacions futures i la possibilitat, si es dona el cas, de fer una zona de co-living (apartaments tutelats) per a persones amb poca dependència. També es preveu l’arranjament general dels paviments i permetre l’accessibilitat a tot el recinte actual, amb l’ampliació de la zona pavimentada de la banda sud en contacte amb la zona verda ja existent (pistes de bitlles i petanca) i la millora de la il·luminació exterior. L’Ajuntament també preveu l’asfaltament de l’entorn de l’antiga Residència d’Avis i el condicionament de les façanes i tancaments exteriors.
El projecte s’exposarà, en un primer moment, amb els treballadors de la Residència Municipal d’Avis per si tenen a bé aportar algun suggeriment o criteri addicional, i també amb les famílies dels usuaris/àries del Centre de Dia, a fi que restin assabentats del nou projecte.
Infolleida