Més d'una trentena d'actes a la Fira d'Almenar

20/09/2019

Tindrà lloc a partir d’aquest divendres i fins dilluns amb més d’una trentena d’actes lúdics, culturals, esportius i tradicionals

“Un programa d’actes pensat per a tots els gustos i totes les edats”, segons paraules de Teresa Malla, alcaldessa del municipi, és l’eix vertebrador de la Fira d’Almenar, festa que tindrà lloc a partir d’aquest divendres i fins dilluns amb més d’una trentena d’actes lúdics, culturals, esportius i tradicionals. La festa va tenir un prolegomen ahir dijous a la nit amb un CorreBar organitzat pel grup de Joves el Coc, associació que s’incorpora enguany a l’organització de la festa. Es tracta d'una ruta nocturna a peu per diferents punts del municipi, i que fa avituallament en diferents bars i locals.

Avui divendres, a partir de les 21 h, s’inicia la programació oficial amb una cercavila que inclourà els Grallers d’Almenar, el Pregó de Festes a càrrec de Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i diverses actuacions musicals, entre les que destaca el tradicional concert i ball popular.

Demà dissabte tenim com a acte destacable la proclamació de les pubilles, hereus, pubilletes i hereuets, mentre que diumenge es farà el gran Piromusical, espectacle de focs artificials amenitzats amb música. El dilluns, últim dia de festa, hi haurà la Festa d'homenatge a la Gent Gran a la tarda i, al vespre, el ball de fi de festa.

Altres actes remarcables són el parc infantil i altres activitats per al més petits, balls a carrèc d’orquestres, concerts de rock, espectacles d’humor, sardanes, àpats populars, un torneig d’escacs, partits de futbol, tirada de bitlles, exposició de pintures, un concurs de pesca, misses, diversos lliuraments de premis i altres activitats.

Aquesta celebració prové d’una antiga fira tradicional de bestiar, atorgada per Felip II, convertida ara en festa major d'estiu pensada per al lleure de veïns i visitants.

Infolleida