Més de 1500 alumnes d’Infantil, Primària i Secundària inicien el curs 2021-22 a les escoles i l’institut d’Alcarràs

13/09/2021

Més de 1.500 infants i joves inicien el curs escolar 2020-21 aquest dilluns, 13 de setembre, a les dues escoles d’Infantil i Primària (Parc del Saladar i Comtes de Torregrossa) i a l’INS Alcarràs, el centre públic de Secundària de la vila. A l’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs (EBMA), centre en el qual el servei comença també aquest 13 de setembre, s’incorporen al curs 69 nenes i nens. Del total, un alumnat format per 550 persones comença aquest 13 de setembre les classes a l’INS Alcarràs mentre que, a l’Escola Parc del Saladar, ho fa un alumnat de 536 persones i a l’escola Comtes de Torregrossa, un de 520. Per etapes educatives, 550 joves cursaran enguany Secundària a Alcarràs, 717 cursaran Primària i 339, infantil. D’aquest total, 79 (35 al Comtes de Torregrossa i 44 al Parc del Saladar) s’incorporen a P3, primer curs d’aquesta etapa.

De nou, i pels més de 1.500 infants i joves que inicien el curs aquest 13 de setembre, la neteja de mans, la distància de seguretat, els grups bombolla i, especialment, la mascareta són els denominadors comuns a tots els centres d’un inici de curs que, si comptem alumnes, professors, famílies i d’altre personal vinculat a serveis i seguretat mobilitza aquest 13 de setembre a més de 3.000 persones a la vila. “El d’enguany torna a ser un inici de curs singular, però amb la diferència que la situació ha variat a conseqüència de la seguretat sanitària que ens donen les vacunes. Demanem a tothom que, com sempre, hi hagi màxim respecte a les exigències sanitàries a les quals obliga la situació. Ens juguem la salut de tothom”, explica Gerard Companys, regidor d’Educació. Enguany, l’Escola comtes de Torregrossa compta amb 24 grups i l’escola Parc del Saladar, amb 26. A P3, en tots dos centres, s’activa durant aquesta setmana l’anomenat procés d’adaptació. Així, la meitat dels nous alumnes de P3 del Comtes de Torregrossa s’han incorporat aquest matí i la resta ho farà aquest mateix 13 de setembre a la tarda. A l’escola Parc del Saladar, l’alumnat que inicia la seva etapa escolar s’incorporarà al centre de manera esglaonada de manera que, en el primer dels dos grups que existeixen la meitat dels alumnes inicien el curs aquest dilluns, 13 i la resta ho fa el dimecres, dia 15. En el segon dels dos grups existents, els dies triats pel procés d’adaptació són aquests 14 i 16 de setembre. D’aquesta manera, no coincidirà alhora tot l’alumnat de P3 en les aules fins a aquest 17 de setembre.

Millores i manteniment

Aquest estiu, als centres de Primària i Infantil del municipi i l’EBMA l’Ajuntament d’Alcarràs i la Generalitat s’han completat diferents tasques de millora i manteniment. Així, mentre a l’escola Parc del Saladar s’ha donat suport a l’AMPA mitjançant la Brigada Municipal per la instal·lació cinc tipis al pati, a l’escola Comtes de Torregrossa s’ha completat la renovació de la cuina amb una nova distribució. Tot plegat, pressupostat pel que fa a l’obra civil, en uns 40.000 euros, permetrà a les famílies usuàries gaudir d’una millora en el servei. Aquest, a més a més, compta amb un nou prestatari des d’aquest curs. La nova firma responsable del servei, que es prestarà amb la participació de dues cuineres i una vintena de monitors, assumeix de manera íntegra el cost de la renovació de l’equipament de la cuina. Per últim, l’EBMA, centre en el qual hi ha encara places a P1 (1) i P0 (4) i una llista d’espera d’onze persones a P2, ha estat objecte d’un repintat integral dels espais interiors.

A banda, aquest estiu, el departament d’Educació ha completat les obres d’ampliació de l’Institut d’Alcarràs, una obra llargament demandada que ha comportat una inversió superior al mig milió d’euros i que ha permès dotar el centre amb un nou aulari paral·lel als dos que ja existeixen i perpendicular a l’espai que dona accés a aquests. El projecte d’ampliació ha contemplat també la implantació de nous sistemes contra incendis adaptats als nous requeriments i la posada al dia de la instal·lació de calefacció que presta servei al centre.

 

Infolleida