Maria Carme Alerm guanya el 14è Premi de Narració Curta ‘Vila d’Alcarràs’

26/04/2019

L'autora barcelonina ha rebut un guardó de 800 euros per la seva obra ‘Pedaços’

Alcarràs ha donat a conèixer, aquest divendres al vespre, els guardonats dels Premis Literaris 2019, en un acte organitzat per les regidories de Cultura i Ensenyament en el marc de la Setmana Cultural del municipi. En concret, el màxim guardó del 14è Premi Narració Curta ‘Vila d’Alcarràs’, consistent en 800 euros en metàl·lic, se l’ha emportat l’escriptora barcelonina Maria Carme Alerm amb la seva obra ‘Pedaços’. Així mateix, l’alcarrassina Laura Serveto ha guanyat el premi de 300 euros a l’artista local amb la seva obra ‘Caçadors Caçats’.

 

Cal recordar que, en el 10è Premi de Narració Curta, Alerm ja va imposar-se a la resta de participants amb ‘Me’n faràs una novel·la’, aconseguint així l’oportunitat de veure publicada la seva narració en un volum independent.

 

El jurat

 

El jurat del 14è Premi de Narració Curta 'Vila d'Alcarràs' ha estat format per l’escriptor Josep Borrell; la coordinadora del Club de lectura de la gent gran d'Alcarràs, M. Teresa Garcia; la directora de la Biblioteca Joaquim Montoy, Dolors Forcada; i l’autora lleidatana Maricel Garcia.

 

Els altres premis

 

Al llarg de l’acte també s’han conegut els guardonats del  23è Concurs Literari, el 18è Concurs de Narració Curta Infants i el 12è Concurs de Narració Curta Gent Gran; aquest últim adreçat a tots els jubilats i jubilades d’Alcarràs amb l’objectiu de promoure la lectura i l’escriptura en prosa. En aquesta categoria, l’autora alcarrassina Alegria Fargues ha sigut premiada amb un accèssit de 60 euros per la seva obra ‘La Kina’. El primer premi ha quedat desert.

 

D’altra banda, el jurat de les convocatòries infantil i juvenil ha estat format pel director de l’Escola Comtes de Torregrossa, Josep Mª Albareda; el director de l’INS d’Alcarràs, Jesús Campa;  la directora de l’Escola Parc del Saladar, Pilar de Lara i la tècnica d’Ensenyament i Patrimoni Històric, Rosa Herguido.

 

23è Concurs Literari 'Vila d’Alcarràs'

Premiats:

- Accèssit Categoria A (nois/es de 12 a 16 anys). Premi de 100 euros per a 'El Ferrar de Cal Guapo', de Martí Gilart Banllés.

 

- Accèssit Categoria B (nois/es de 17 a 22 anys). Premi de 200 euros per a 'Studio 54', de Marta Sisó Sanjuan.

 

Tant el primer premi de la categoria A com la B S’han declarat deserts.

 

 

18è Concurs de Narració Curta Infants

Premiats:

- Accèssit Categoria A (3r i 4t curs). Premi de 40 euros per l'obra 'El poble perfecte', de Biel Gilart Banllés.

 

- Guanyador Categoria A (3r i 4t curs). Premi de 80 euros per a 'Colònies d’Estiu', d’Àneu Ribes Gracia.

 

- Accèssit Categoria B (5è i 6è curs) Premi de 40 euros per a 'Carta en ampolla', de Stefani Rosenorea Mihaylarea.

 

- Guanyadora Categoria B (5è i 6è curs). Premi de 80 euros per a l'obra 'La història de Laura', de Thais Gòdia Siscart.

 

Infolleida