L’empresari Pere Vendrell del Grup Venso rep la Menció Melcior de Guàrdia 2023 en l’acte de l’Almacellenc de l’Any

07/03/2023

El Cos de Bombers Voluntaris, l’entrenadora del Club de Rítmica Jennyfer Clavero i l’estudiant Eduard Morell, guardonats per votació popular

Una sala Arca plena de gom a gom ha acollit aquest dissabte la cerimònia dels premis Almacellenc/a de l’Any, un acte durant el qual l’Ajuntament ha lliurat la Menció Melcior de Guàrdia a l’empresari del Grup Venso, Pere Vendrell. El guardó a la Dona Treballadora d’Almacelles ha estat per Mari Carmen Tomàs, de l’estanc de Cal Cemeli. A més més, també per votació popular, el guanyador de la categoria Cooperació Social i Voluntariat ha estat el Cos de Bombers Voluntaris d’Almacelles, en la categoria d’Esports, el guardó ha recaigut en l’entrenadora del Club Rítmica d’Almacelles, Jennyfer Clavero; i en la categoria de Coneixement i Cultura, el vencedor ha estat l’estudiant i investigador almacellenc Eduard Morell.

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha estat l’encarregada de lliurar el diploma del consistori amb la Menció Melcior de Guàrdia a l’empresari Pere Vendrell, “un homenatge a l’èxit empresarial del hòlding que ha creat Vendrell  i la seva família dedicat als farratges, l’asfalt i també a la fruita de pinyol, oli i fruits secs, sempre arrelats a Almacelles, i que han anat més enllà de l’activitat econòmica, ja que ajuden al nostre poble des de fa anys i són un exemple de responsabilitat social corporativa amb la creació de la residència per a la gent gran Betula Alba”, ha explicat l’alcaldessa. La Menció Melcior de Guàrdia és un guardó que decideix la Junta de Govern del consistori.

La primera edil també ha estat l’encarregada d’anunciar la vencedora del premi a la Dona Treballadora d’Almacelles, per votació popular, i que amb el 55% dels vots emesos ha estat per Mari Carmen Tomàs, de l’estanc Cal Cemeli, el comerç més veterà del poble, obert el 1927. Segons ha dit Olivart, “anys enrere no parlàvem de sostres de vidre, de desigualtat salarial, de masclismes o desigualtats d’oportunitats laborals entre les dones i els homes, però hi eren. Ara els hem posat aquests noms, però les dones ens hem hagut d’esforçar per fer coses que abans només feien els homes, i més en l’època de les finalistes d’aquest premi. Elles ho feien i punt, com la Mari Carmen, i les desigualtats hi eren igual, però, ho van fer i se’n van sortir”.

En la categoria de Cooperació Social i Voluntariat de l’Almacellenc/a de l’Any, el guanyador ha estat el Cos de Bombers Voluntaris d’Almacelles, amb el 38,4% dels vots. Ha recollit el premi Juan José Pantoja, cap del Parc de Bombers Voluntaris d’Almacelles, de la mà de la regidora d’Educació, Noves Tecnologies i Piscines, Montse Noró, qui ha recordat els orígens dels bombers voluntaris en el primer Parc de Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis que es va fundar el 1964 i que el Departament d’Interior també els va premiar recentment amb la concessió de les medalles de bronze, argent i or als bombers voluntaris del Parc d'Almacelles, pels anys de servei.

En la categoria d’Esports, Jennyfer Clavero, entrenadora del Club de Rítmica d’Almacelles, ha estat la premiada amb el 44,4% dels vots emesos. El regidor Josep Maria Bosch ha lliurat el premi i ha destacat els èxits aconseguits per les gimnastes almacellenques durant l’any 2022, tant a nivell de Catalunya com de l’Estat espanyol.

Finalment, el jove estudiant i investigador almacellenc Eduard Morell ha estat el vencedor en la categoria de Coneixement i Cultura amb el 52,2% dels vots “pel seu ingent treball de recerca en el llegat del mestre i compositor almacellenc Josep Capell i Hernàndez, i la seva implicació amb la Big Band de Ponent i amb la West Country Jazz Band”, segons ha dit Lluïsa Granero, regidora de Cultura i Joventut quan li ha donat el premi.

Guardó: una peça exclusiva de l’artista Antonieta Palau

Totes les persones premiades han rebut com a guardó una peça de ceràmica exclusiva de l’almacellenca Antonieta Palau, “unes figures de gran bellesa com a record d’aquest dia”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

 

Infolleida