L'arqueòleg Joan Santacana posa en valor el poblat del Gebut a Soses

25/04/2018

Joan Santacana, pedagog i arqueòleg de la Universitat de Barcelona, va oferir aquest passat dimarts una xarrada a la sala d’actes de l’Escola Jaume Miret de Soses. La conferència, titulada ‘L’arqueologia com a eix d’un projecte educatiu’, es va emmarcar dins el projecte ‘Fem escola, descobrim Gebut’.

L’acte, va servir com a punt de partida d’una experiència formativa fruit de la col·laboració entre la mateixa Escola Jaume Miret, l’Ajuntament de Soses, el Museu de Lleida, els departaments d’Educació i de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Lleida, tot plegat amb el repte de dissenyar un projecte educatiu al voltant de l’excavació i condicionament del jaciment ibèric del Gebut de Soses. 

Aquest projecte ha de permetre el coneixement i l’estudi del Gebut com a centre d’interès per tots els nivells educatius i àrees de coneixement de l’escola. Des d’un punt de vista pedagògic, el projecte vol promoure la utilització, per part del professorat, d’una metodologia activa, en la qual l’alumne sigui el protagonista del seu propi procés d’aprenentatge.

Durant el desenvolupament del projecte, l’equip docent de l’Escola Jaume Miret comptarà amb l’assessorament i l’acompanyament de tècnics del Servei Educatiu del Segrià, de l’àrea educativa del Museu de Lleida i de professorat de la UdL.

InfoLleida