L’Ajuntament d'Alpicat unificarà en una sola aplicació totes les app i plataformes municipals

06/06/2020

D’aquesta manera, els usuaris tindran accés en un sol clic a tots els continguts relacionats amb l’actualitat de la població, com ara notícies, agenda, incidències i notificacions. L’app serà modulable i podrà incorporar altres eines, com ara la compra d’entrades online, ofertes de feina i reserva d’equipaments esportius.

L’Ajuntament d’Alpicat ha donat llum verda a l’activació d’un projecte que permetrà unificar en una sola aplicació totes les app i plataformes de què disposa. Aquesta nova aplicació, que es podrà descarregar tant per a iOS com per a Android, oferirà de tenir a l’abast d’un sol clic tot allò que es genera a Alpicat pel que fa a notícies, agenda, incidències, avisos, etc. La previsió és que l’app, que durà per nom Ajuntament d’Alpicat, estigui disponible en un període màxim aproximat de dos mesos

La nova eina és una aplicació modulable i escalable, és a dir, que pot anar incorporant continguts, la gestió dels quals anirà a càrrec del mateix Ajuntament, els colors del qual seran els que lluiran a l’app. Es buscarà, a més, la màxima compatibilitat amb dispositius i versions.

Inicialment, la previsió és que hi hagi uns continguts bàsics consistents en les notícies que apareguin al web de l’Ajuntament, l’agenda (també la mateixa del web municipal), les incidències (per donar tràmit a les queixes o suggeriments que els ciutadans enviïn a l’Ajuntament a través del seu Smartphone, i les notificacions, amb un llistat dels avisos que realitza el consistori de forma massiva. Progressivament es preveu que s’hi vagin incorporant altres elements, com ara els accessos a la venda d’entrades online per als espectacles de La Unió (Entrapolis), a les ofertes de feina (Ofertesdefeina.cat) i a les reserves per als equipaments esportius (Reservaplay), i també els accessos a la seu electrònica, als concursos públics, a l’anomenada agenda avançada (un mòdul que permet la visualització de l’agenda en format de calendari i no en format de llista), al mòdul de rutes (per donar d’alta rutes diverses), al de recursos geolocalitzats (per crear un mapa de punts d’interès del municipi), el mòdul d’alarma silenciosa (per tal que els ciutadans enviïn un avís a la Policia Local en situacions de ris o d’alerta), el d’enquestes, el de SOS Mascotes (per facilitar que els animals perduts o trobats retornin a casa o en trobin una), etc.

L’objectiu és, doncs, unificar en una sola aplicació tota l’activitat que es genera al voltant de l’Ajuntament i que l’usuari tingui accés, mitjançant un sol clic, a tots els serveis i eines d’una manera ràpida, intuïtiva i el més fàcil possible.

A la imatge, una simulació d'aquesta app.

Infolleida