L’Ajuntament d’Alcarràs quantifica en 73.000 euros els danys en infraestructures municipals pel darrer temporal

27/01/2020

Les fortes pluges sofertes al terme municipal la nit del 21 al 22 de gener d’enguany van ocasionar diferents danys i desperfectes a infraestructures municipals que, amb l’objectiu de poder accedir a eventuals ajuts habilitats per la Generalitat o l’Estat, han estat quantificats per l’Ajuntament d’Alcarràs i comunicats a la Subdelegació del Govern d’Espanya a Lleida i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. En total, els danys quantificats s’han valorat en 73.000 euros.

El gruix dels danys quantificats se concentra a la xarxa de camins municipals i ponts d’accés, als quals la llevantada de la setmana passada va afectar greument generant desperfectes valorats en 50.000 euros. Seguidament, i aplicant com a criteri de valoració l’import dels danys detectats, la següent infraestructura afectada va ser l’escola Comtes de Torregrossa, on les filtracions d’aigua ocasionades per la insuficient capacitat d’evacuació de les canaleres han ocasionat desperfectes valorats en 10.000 euros entre els quals cal citar diverses goteres al sostre i danys en mobiliari, material fungible; equipaments com l’ascensor, que va veure les seves bateries malmeses; i, també equips com ara una màquina de plastificar, una cafetera o alguns projectors i ordinadors. Les classes es van suspendre durant la jornada següent a la llevantada.

Altres espais danyats per les pluges han estat l’escola Parc del Saladar, on les filtracions han generat danys valorats en 3.000 euros; el nou Cementiri Municipal, al qual els accessos i les zones enjardinades van patir afectacions per valor de 3.000 euros o la Sala d’Actes Centre Major i el Centre Cultural Lo Casino, espais tots dos en els quals s’han quantificat danys per valor de 2.000 euros a cadascun d’ells. Per últim, els forts vents van generar desperfectes a diverses senyals viàries verticals del terme municipal que s’han quantificat en 3.000 euros. Des de l’equip de govern es confia en que les administracions competents en la matèria responguin i compensin el consistori amb els ajuts que puguin correspondre: “Nosaltres hem actuat com es fa sempre que es pateix una situació d’aquest tipus: quantificant els desperfectes i comunicant-ho mitjançant la corresponent documentació a les administracions competents. Esperem rebre aviat resposta”, explica l’alcalde Manel Ezquerra.

infolleida