L'Ajuntament d'Alcarràs dedica 6.900 euros d'ajuts als gimnasos, centres d’estètica i restauració perjudicats per la pandèmia

28/09/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs obre aquest 28 de setembre el termini per sol·licitar els ajuts específics dissenyats per donar suport als gimnasos, centres d’estètica i locals del sector de la restauració davant les conseqüències de la Covid-19. Ho fa amb la publicació de la convocatòria corresponent a l’edició d’aquest dilluns del Butlletí Oficial de la Província (BOP) i, en ella, s’especifica que el termini romandrà obert durant els deu dies hàbils “comptadors des del dia següent a la publicació de la convocatòria al BOP”, fet que significa que les sol·licituds es poden cursar fins a l’11 d’octubre vinent. En total, s’han reservat 6.900 euros procedents del pressupost municipal d’enguany per aquesta convocatòria d’ajuts, la qual pot beneficiar un màxim de 41 establiments alcarrassins.

 

Els 6.900 euros amb els quals ha estat dotada la convocatòria se repartiran a raó de 185 euros per cada establiment hostaler i 70 per cada gimnàs o centre d’estètica i han estat alliberats mitjançant una rebaixa temporal dels salaris dels regidors dels grups municipals de Junts per Alcarràs, Sempre Alcarràs i PSC segons es van comprometre en el Ple Municipal celebrat aquest 14 de desembre. L’ajuda que rebrà cada negoci s’ha calculat a partir de l’import de la quota d’escombraries corresponent al segon semestre de l’exercici 2020 que va satisfer en el seu dia cada establiment i la tramitació es pot realitzar presencialment a l’Ajuntament o per mitjans telemàtics a www.alcarras.cat. La documentació que cal aportar és únicament una declaració responsable i una autorització de transferència bancària.

Missatge de suport a tres sectors especialment perjudicats

L’ajuda aprovada, explica l’alcalde, Jordi Janés, “vol ser un missatge de suport de cara a unes empreses i uns autònoms d’uns sectors que, amb la seva feina diària, contribueixen a fer d’Alcarràs un poble viu” i que, destaca el primer edil alcarrassí, “van patir molt amb les restriccions successives al seu normal funcionament que es van dictar des de les autoritats sanitàries”. Aquests sectors, encara avui i com recorda Janés, “no s’han recuperat d’aquest sotrac que se’ls va imposar”. Així, i per finançar aquestes ajudes, del sou de l’alcalde es detrauen 400 euros durant sis mesos (un total de 2.400) i del sou del primer tinent d’alcalde 200 durant mig any (un total de 1.200). Mitjançant rebaixes solidàries durant sis mesos també en els sous dels regidors de Junts per Alcarràs, Sempre Alcarràs i PSC s’aconsegueixen els 3.300 restants fins a completar els 6.900 euros amb els quals s’ha dotat la convocatòria. L’ajuda per la qual s’obre aquest 24 de setembre el termini de sol·licitud complementa altres mesures com el no cobrament durant els exercicis 2020 i 2021 de les taxes corresponents a l’ocupació d’espais públics per instal·lar terrasses i els prop de 300.000 euros que, a raó d’uns 2.999 euros per beneficiar, ha finançat el Consell Comarcal del Segrià, ha tramitat l’Ajuntament i han beneficiat 74 empreses i autònoms del municipi.

Infolleida