L’Ajuntament d'Aitona reclama mesures per a garantir la seguretat i viabilitat de la campanya de la fruita

12/01/2021

El consistori sol·licita més recursos econòmics per als ens locals i que s’estudiï la possibilitat de vacunar preventivament tots els treballadors de la fruita abans de l’inici de la campanya.

 L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha participat avui dimarts 12 de gener d’una reunió de treball telemàtica amb les administracions i sectors implicats en la recollida de la fruita amb l’objectiu de començar a planificar i coordinar la campanya d’estiu d’aquest 2021. En la trobada hi han estat presents la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, diferents consistoris del Baix Segre -entre ells, l’aitonenc-, sindicats laborals i patronals.

La campanya de la recollida de la fruita d’enguany estarà marcada novament -tal com va succeir el 2020- per la pandèmia de la Covid-19. Motiu pel qual, des de l’Ajuntament d’Aitona s’ha aprofitat la sessió d’avui per a traslladar a tots els agents implicats l’adopció de tres grans mesures que ajudin a vetllar per la salut i el benestar dels treballadors de la fruita i garantir la sostenibilitat i el funcionament de la campanya: 

  • Estudiar la possibilitat, des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de vacunar preventivament, abans de l’inici de la recollida, a tots els treballadors que es desplaçaran fins al Baix Segre per a participar en la campanya.

  • Dur a terme proves serològiques per a revisar la immunitat dels treballadors de la fruita.

  • Dotar els ajuntaments del Baix Segre de més recursos econòmics per a fer front a la campan

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que "que es pugui recollir la fruita durant l’estiu és clau per a la sostenibilitat social i econòmica del nostre territori. No ens podem permetre el luxe d’un nou confinament com vam patir el passat juliol", i avança que "ara que ja sabem quins estralls és capaç de provocar aquesta pandèmia, és imprescindible unir esforços, millorar els canals de comunicació i actuar amb el màxim marge de maniobra possible per a garantir que la campanya es duu a terme amb les màximes garanties possibles".

Infolleida